Fotostāsts: rūpnīca Ķīnā, kur top seksa lelles ar mākslīgo intelektu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna pēdējos gados aktīvi strādā pie tā, lai kļūtu par vienu no vadošajām valstīm pasaulē mākslīgā intelekta jomā ar mērķi arvien plašāk integrēt tehnoloģijas cilvēku ikdienas dzīvē. Šajā jomā darbojas arī Ķīnas uzņēmums WMDOLL, kas ražo ar mākslīgo intelektu aprīkotas seksa lelles, vēsta aģentūra “Reuters”.

Ķīnas dienvidu Guandunas provincē bāzētais WMDOLL ir viens no vadošajiem seksa leļļu ražotājiem valstī.

Ar mākslīgo intelektu aprīkoto seksa leļļu projektu uzņēmums sāka 2016.gada beigās, laižot tirgū lelles, kas spēj iesaistīties vienkāršā sarunā, prot mirkšķināt acis, kā arī kustināt vairākas ķermeņa daļas.

Uzņēmuma klientiem ir iespēja personalizēt savas lelles vizuālo izskatu, piemēram, izvēloties tās augumu, matu sakārtojumu un acu krāsu.

Protams, mākslīgā intelekta funkcijas WMDOLL lellēs ir ļoti ierobežotas.

Foto: REUTERS/Scanpix

Lelles spēj atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem, tomēr tām nav pa spēkam uzturēt garāku sarunu.

Lelles vārdu krājums tiek veidots, pieslēdzoties īpašai datubāzei, ko apkalpo Ķīnas tehnoloģiju uzņēmums “Baidu”.

WMDOLL pārstāvji norāda, ka leļļu ”intelekta” attīstīšana ir visai sarežģīta, lielā mērā arī tāpēc, ka attiecīgās jomas eksperti nevēlas iesaistīties mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstīšanā seksa industrijas vajadzībām.

“Protams, neplānojam ražot pārāk saprātīgas lelles, galu galā mēs tomēr ražojam pieaugušajiem domātu produktu. Tomēr [savos produktos] vēlamies izmantot vairāk moderno tehnoloģiju,” norāda WMDOLL pārstāvis Liu Dins.

WMDOLL gadā pārdod apmēram 20 000 “parasto” seksa leļļu, savukārt ar mākslīgo intelektu aprīkoto leļļu pārdošanas apjoms šobrīd aptuveni 20 vienības gadā.

“Gudrās” seksa lelles maksā 10 000 līdz 50 000 juaņu (1260 līdz 6300 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu