Rīgā viltus brīdinājumi par indīgiem zirnekļiem (1)

papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīdziniekus šorīt pārsteidza lieli plakāti ar biedējošu virsrakstu “Uzmanību! Indīgi zirnekļi”, kas ir izlīmēti sabiedriskā transporta pieturās. Uz plakātiem rakstīts: “Veselības inspekcija brīdina! Veidojoties klimatiskām izmaiņām Latvijas teritorijā, novērota īpaši indīgu zirnekļu izplatīšanās”. Veselības inspekcija skaidro, ka izvietotā informācija sabiedriskās vietās ir viltus ziņa, ko inspekcija nav izplatījusi. Veselības inspekcija vērsusies pašvaldības policijā.

Plakāts mudina cilvēkus, ieraugot zirnekli, zvanīt uz tālruni 112. Maldinošo plakātu rotā zirnekļa attēls un aicinājums tam netuvoties. Vairāki cilvēki pārbijušies no rīta zvanīja uz Veselības inspekciju.

“Rīgas satiksmē” skaidro, ka pieturvietas pieder uzņēmumam “JCDecaux”, bet par reklāmas izvietošanu atbildīgs ir SIA “Pilsētas līnijas”. Ne viens, ne otrs uzņēmums nav akceptējis viltus plakātu izvietošanu, uzskata to par vandālismu pret īpašumu un vērsīsies policijā. Pagaidām vēl nav zināms, cik liels posts nodarīts un kādus resursus prasīs plakātu noņemšana.

Foto: TVNET
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu