"Ober-Haus": Jauno projektu darījumu skaits samazinājies par 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jauno projektu segmentā reģistrēto darījumu skaits otrajā ceturksnī samazinājies par 20% salīdzinājumā ar pirmo ceturksni, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" dzīvojamo platību tirgus pārskatā.

Jauno projektu segments pircēju vidū paliek arvien iecienītāks un kopējais darījumu īpatsvars lēnām turpina pieaugt, neskatoties uz to, ka liela daļa jauno projektu šobrīd atrodas būvniecības stadijā, norādīts pārskatā.

Šā gada otrā ceturkšņa pirmajos divos mēnešos vidēji 22% no veiktajiem dzīvokļu darījumiem bija par dzīvokļiem jaunajos projektos, turpretim jūnijā jauno projektu darījumu skaits samazinājās par 38% un veidoja tikai 16% no kopējā dzīvokļu darījumu skaita. Pircēji bieži vien izvēlas dzīvokli jaunajā projektā vēl pirms tas tiek nodots ekspluatācijā un veic dzīvokļa rezervāciju, līdz ar to, šādi darījumi neparādās oficiālajā statistikā brīdī, kad klients veic pirmo maksājumu, skaidro "Ober-Haus".

Cenas par jauno projektu dzīvokļiem mikrorajonos šā gada otrajā ceturksnī ir vidēji no 1100 eiro līdz 1900 eiro par vienu kvadrātmetru.

Savukārt Rīgas centrā, ekskluzīvajā centrā un Vecrīgā vidējā viena kvadrātmetra cena ir saglabājusies nemainīga salīdzinot ar šā gada pirmo ceturksni. Rīgas centrā tā ir 1400 eiro līdz 3800 eiro par kvadrātmetru, bet Rīgas pilsētas ekskluzīvajā centrā un Vecrīgā 2500 līdz 4800 eiro par kvadrātmetru.

Pircēji otrajā ceturksnī vislielāko interesi izrādījuši par divu vai trīs istabu dzīvokļiem, cenu kategorijā no 75 000 eiro līdz 95 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu