Turcijas centrālā banka gatava īstenot pasākumus finanšu stabilitātes nodrošināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas centrālā banka pirmdien paziņoja, ka ir gatava īstenot visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu finanšu stabilitāti pēc nacionālās valūtas - liras - vērtības strauja kritumu.

"Centrālā banka cieši uzraudzīs finanšu tirgu un cenu veidošanos, un īstenos visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu finanšu stabilitāti, ja šāda nepieciešamība radīsies," norādīja banka, vienlaikus solot sniegt bankām visu nepieciešamo likviditāti.

Šāds paziņojums izplatīts pēc tam, kad liras vērtība pret ASV dolāru nokritās līdz rekordzemam līmenim saistībā ar diplomātiskā nesaskaņām ar Savienotajām Valstīm.

Kā ziņots, 1.augustā ASV noteica sankcijas Turcijas tieslietu un iekšlietu ministriem saistībā ar ASV mācītāja Endrū Bransona turēšanu apcietinājumā, kas tagad nomainīts pret mājas arestu. Bransons Turcijā apsūdzēts par spiegošanu, saistību ar terorismu un ASV trimdā dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu. Turcija apsūdz Gilenu 2016.gada jūlijā notikušā neveiksmīgā puča organizēšanā pret Erdoanu.

Tikmēr piektdien ASV prezidents Donalds Tramps piektdien, ka divkāršojis muitas tarifus tērauda un alumīnija importam no Turcijas, tādējādi padziļinot krīzi Vašingtonas un Ankaras attiecībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu