Tramps iedrošina “Harley-Davidson” boikotu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien sociālajā tīklā “Twitter” izteicies, ka tas esot lieliski, ka daļa amerikāņu plānojot boikotēt ASV motociklu ražotāju “Harley-Davidson”, ja tas pieņems lēmumu daļu ražošanas pārcelt uz ārvalstīm, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā ziņots, jūnijā "Harley-Davidson" pārstāvji paziņoja, ka uzņēmums sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz citām valstīm, šādu lēmumu skaidrojot ar Eiropas Savienības (ES) noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina uzņēmuma izmaksas.

ES muitas tarifus bloka dalībvalstis apstiprināja kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam, iepriekš ziņoja LETA.

Tramps tviterī paziņojis, ka viņa lēmumam piemērot tarifus tērauda un alumīnija importam piekrītot lielākā daļa citu uzņēmumu, tostarp “Harley-Davidson” konkurenti.

ASV prezidents jau iepriekš kritizējis “Harley-Davidson” plānus pārcelt ražošanu, solot to īstenošanas gadījumā piemērot uzņēmumam lielākus nodokļus.

“Harley-Davidson” pārstāvji pagaidām nav reaģējuši uz pēdējā laikā uzņēmumam adresēto kritiku.

Iepriekš “Harley-Davidson” pārstāvji brīdināja, ka importa tarifi negatīvi ietekmēs kompānijas ienesīgumu.

“Harley-Davidson” arī norāda, ka alumīnija un importa tarifu dēļ uzņēmumam šogad radīsies papildu izmaksas 45 līdz 50 miljonu dolāru apmērā.

Neskaitot ASV, uzņēmumam ir motociklu montāžas rūpnīcas Austrālijā, Brazīlijā, Indijā un Taizemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu