“Bitcoin” cena noslīd zem 6000 dolāru atzīmes; “krīt” arī citas kriptovalūtas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pasaulē izplatītākās digitālās valūtas “Bitcoin” cena samazinājusies zem 6000 dolāru par vienību atzīmes, tādējādi sasniedzot zemāko līmeni kopš jūnija. Šīs nedēļas sākumā kritumu piedzīvoja arī citu kriptovalūtu cenas, ziņo aģentūra “Bloomberg”.

“Bitcoin” cena pirmdien samazinājās par 6,2% - līdz 5887 dolāriem par vienu vienību.

Savukārt kriptovalūta “Ether” piedzīvoja lejupslīdi par 13%.

Kā liecina tīmekļa vietnes “Coinmarketcap.com” apkopotā informācija, pēdējo 24 stundu laikā vērtības kritumu piedzīvojušas gandrīz visas no 100 pasaulē izplatītākajām digitālajām valūtām.

Saskaņā ar “Coinmarketcap.com” datiem, visu apgrozībā esošo kriptovalūtu tirgus vērtība šonedēļ nokritusies līdz 193 miljardiem dolāru, salīdzinot ar šā gada janvārī sasniegto visu laiku augstāko līmeni aptuveni 835 miljardu dolāru apmērā.

Eksperti pēdējā laika digitālo valūtu cenu samazināšanos saista nevis ar kādiem konkrētiem faktoriem, bet gan ar to, ka kriptovalūtu vērtība ļoti ilgu laiku bijusi nesamērīgi augsta.

Kopš augusta sākuma “Ether” vērtība ir nokritusies par aptuveni 40%, savukārt “Bitcoin” cena ir samazinājusies par 26%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu