"Krievijas Bērs Grilss": Putinam jauna fotosesija Sibīrijas plašumos (1)

Krekls šoreiz palicis mugurā
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Tass/Scanpix

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins labi pazīstams ar savām ikgadējām propagandas fotosesijām, kas veicina Putina personības kultu un attēlo viņu dažādās vīrišķīgās aktivitātēs - makšķerējot, sēžamies planierī vai puskailam sēžot zirga mugurā.

Pagājušajā nedēļas nogalē Sajano-Šušenskas dabas rezervātā Tivas apgabalā profesionāli uzņemtajās fotogrāfijās Putins nododas mierīgām nodarbēm - dodas braucienā ar laivu, raugās tālskatī un vienatnē sēž uz klints, domīgi lūkojoties tālumā.

Vienā no attēliem redzams Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Tabloīds to nodēvējis par piedzīvojumu meklētāja "Bēra Grilsa stila fotosesiju", bet "Daily Star" piebildis, ka Putinam šoreiz izdevies kreklu noturēt mugurā.

Foto: AFP / Scanpix

Fotosesija turpina iepriekšējos gados uzņemto kursu - iepriekšējā gada attēli arī tika uzņemti Sibīrijas dienvidu daļā esošajā Tivā, un tajos bija redzams Šoigu.

Putins sabiedrības uzmanības lokā nokļuva 90.gadu beigās, kad Borisa Jeļcina prezidentūras laikā kļuva par Krievijas Federācijas Valdības priekšsēdētāju. Lai neizskatītos pēc kārtējā garlaicīgā ierēdņa, Putins pēc stāšanās prezidenta amatā 2000.gadā pieredzēja vērienīgu publiskā tēla maiņu.

Foto: AFP / Scanpix

Regulārās propagandas fotosesijas palīdz atspoguļot Putinu vēlamā gaismā - gan attēlot viņu kā mačo un ticīgu cilvēku (janvārī puskailam iegremdējoties ledusaukstā ūdenī pareizticīgo Epifānijas svētkos), gan "maigo" personības daļu, ar smaidu sejā spēlējoties ar saviem suņiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu