Vēlreiz izgudro velosipēdu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trīs Prude Universitātes inženieri ir radījuši jaunu velosipēdu ar kuru bērni varētu vieglāk un drošāk iemācīties braukt.

Uzsākot braukšanu jaunais SHIFT velosipēds no trīsriteņa pamazām pārvēršas par parastu divriteni, bet samazinot ātrumu tas atgriežas atpakaļ trīsriteņa formā.

Velosipēdam ir viens ritenis priekšā un divi šauri riteņi aizmugurē. Aizmugurējie riteņi sākumā ir izvērsti uz āru, lai nodrošinātu velosipēda un tā braucēja stabilitāti. Kad braucējs sāk braukt aizmugurējie riteņi pamazām sakļaujas kopā līdz abi veido vienu lielu riteni. Samazinot ātrumu tie atkal atvirzās sāņus un braucējs var droši apstāties un nokāpt no sava braucamrīka.

Šāda velosipēda ideja profesoram Šimam un diviem viņa kolēģiem ienāca prātā, meklējot jaunas idejas, lai piedalītos 9. Starptautiskajā velosipēdu modeļu konkursa, kas šogad notika Taipejā. 854 potenciālo modeļu konkurencē profesora Šima komandas izstrādātais velosipēda modelis bija viens no 24, kas tika izvirzīti finālam. Viņiem triju mēnešu laikā vajadzēja izgatavot samazinātu reālā velosipēda modeli. Konkursa žūrijai tik ļoti iepatikās viņu modelis, ka bez vairākiem augstiem novērtējumus viņi ieguva arī konkursa galveno balvu 15 000 dolārus.

SHIFT autori jau ir saņēmuši vairāk kā 100 e-pasta vēstuļu no cilvēkiem, kas prasa, kad viņu velosipēds parādīsies veikalu plauktos. Profesors Šims ar kolēģiem drīzumā gatavojas uzsākt SHIFT sērijveida ražošanu, šobrīd viņi konsultējas ar diviem potenciāliem investoriem no Taivānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu