Šveices lidosta dažu dienu laikā kļūst par “spoku lidostu” (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Šveices Bernes-Belpas lidosta šonedēļ dažu dienu laikā pārvērtusies par “spoku lidostu” - tas notika pēc tam, kad trešdien negaidīti par darbības pārtraukšanu paziņoja lidostā bāzētā Šveices aviokompānija “SkyWork”, vēsta tīmekļa medijs “The Local”.

“SkyWork” par darbības pārtraukšanu paziņoja trešdien, šādu lēmumu skaidrojot ar to, ka uzņēmumam nav izdevies piesaistīt jaunus partnerus lidsabiedrības finanšu stāvokļa stabilizēšanai.

Foto: ANTHONY ANEX/KEYSTONE

Šis aviokompānijas lēmums skāris aptuveni 11 000 cilvēku, kas iepriekš bija iegādājušies biļetes uz “SkyWork” reisiem.

Tāpat darbības pārtraukšana negatīvi ietekmējusi aptuveni 100 “SkyWork” darbinieku.

Šovasar “SkyWork” no Bernes lidostas veica lidojums 22 dažādos maršrutos uz citām Eiropas pilsētām. “SkyWork” savu darbību sāka kā pilotu apmācības centrs, savukārt 2009.gadā uzņēmums sāka veikt arī regulārus pasažieru pārvadājumus.

Pēc šīs nedēļas paziņojuma par darbības pārtraukšanu “SkyWork” zaudēs Šveices Civilās aviācijas biroja izsniegto licenci pārvadājumu veikšanai un sāks bankrota procedūru.

Šveices mediji pēc lidsabiedrības paziņojuma par darbības pārtraukšanu Bernes lidostu nosauca par “spoku lidostu”, jo “SkyWork” bija lielākā lidostā strādājošā aviokompānija.

Foto: ANTHONY ANEX/KEYSTONE
Foto: ANTHONY ANEX/KEYSTONE

Šveices Civilās aviācijas birojs nedēļas vidū izplatīja paziņojumu, aicinot uz “SkyWork” reisiem iepriekš biļetes nopirkušos pasažierus nogaidīt un nekavējoties nedoties uz lidostu, lai pēc iespējas ātrāk saņemtu atpakaļ naudu par nopirktajām biļetēm.

Savukārt piektdien Civilās aviācijas birojs paziņoja, ka panākta vienošanās ar vairākām citām lidsabiedrībām, kas piedāvās “SkyWork” pasažieriem “glābšanas” lidojumus no Bernes lidostas.

Šīs lidsabiedrību “Swiss”, “easyJet”, “Helvetic Airways” un “Germania” piedāvājums būs spēkā līdz 13.septembrim.

Foto: ANTHONY ANEX/KEYSTONE
Foto: ANTHONY ANEX/KEYSTONE

“SkyWork” bankrots arī nozīmē pēdējās Šveices kapitāla lidsabiedrības galu, jo Šveices nacionālā aviokompānija “Swiss” pieder Vācijas lidsabiedrībai “Lufthansa”.

Aviokompānijas maksātnespēja gan nav uzskatāma par pilnīgi negaidītu, jo jau pagājušā gada oktobrī “SkyWork” uz trīs dienām pārtrauca lidojumu veikšanu finansiālu grūtību dēļ.

Toreiz uzņēmums darbību spēja atsākt tikai ar Šveices valdības finansiālu atbalstu.

Ko “SkyWork” bankrots ilgtermiņā nozīmēs Bernes-Belpas lidostai, šobrīd nav līdz galam skaidrs.

“SkyWork” nodrošināja aptuveni 60% no visiem Bernes lidostas apkalpotajiem reisiem.

Bernes lidostas pārstāvji jau informējuši, ka jau sāktas sarunas ar vairākām lidsabiedrībām par iespējamo sadarbību, lai nodrošinātu reisus vismaz populārākajos maršrutos no Bernes.

Foto: ANTHONY ANEX/KEYSTONE
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu