Atceļ aizliegumu UR reģistrēt izmaiņas LK vadībā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja AS "Ventspils nafta" (VN) iesniegto blakussūdzību par Centra rajona tiesas lēmumu, ar kuru bija aizliegts Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēt AS "Latvijas kuģniecība" (LK) 11.februāra akcionāru sapulcē veiktās izmaiņas uzņēmuma padomē un vēlākos padomes lēmumus. Apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams un stājas spēkā ar tā pasludināšanas brīdi.

Kā ziņots, LK akcionāru ārkārtas sapulce 11.februārī tika sasaukta, lai ievēlētu LK padomi. Tomēr LK valde nolēma atsaukt iepriekš izsludināto sapulci, jo VN atkārtoti kuģniecības padomes locekļa amatam izvirzīja Aldi Āķi, kurš iepriekš bija iesniedzis atlūgumu. Neskatoties uz LK valdes lēmumu, VN sapulci noturēja, ievēlot jaunu padomi, kas savukārt iecēla jaunu LK valdi. Pret akcionāru sapulces lēmumu iebilda LK mazākuma akcionārs Edijs Kizenahs un iesniedza prasību Rīgas centra rajona tiesā pret LK, VN un "Deutsche Bank Trust Company Americas", kurā lūdza atzīt par spēkā neesošu šā gada 11.februāra akcionāru sapulces lēmumu un uzlikt par pienākumu VN izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu. Kopā ar tiesā iesniegto prasību Kizenbahs lūdza to nodrošināt, nosakot aizliegumu UR reģistrēt šajā akcionāru sapulcē veiktās izmaiņas. Rīgas Centra rajona tiesa Kizenbaha izteikto lūgumu apmierināja un aizliedza UR reģistrēt akcionāru sapulces lēmumus, bet LK akciju īpašniekiem tika aizliegts izmantot tiesības, kas izriet no LK akcijām. VN, kura Rīgas centra rajona tiesas lēmumu par prasības nodrošinājumu uzskata par nepamatotu, pārstāvis Zigurds Krastiņš šodien tiesas sēdē uzsvēra, ka Kizenbaha prasībām nav mantiska rakstura, tāpēc tās nav nodrošināmas. Vienīgi viņa prasījums par 26 000 latu zaudējumu piedziņu varētu tikt nodrošināts, tāpēc VN jau esot iemaksājusi šo summu tiesu izpildītāja kontā gadījumam, ja tiesa šo prasījumu atzīs par pamatotu. Krastiņš arī norādīja, ka Rīgas centra rajona tiesa, izskatot Kizenbaha sūdzību, neesot vērtējusi pierādījumus, vai viņš patiesi ir LK akcionārs. Neviens dokuments, kas to apliecinātu, lietai nav pievienots. Savukārt Kizenbaha pārstāve tiesā Inese Lībiņa atzina, ka viņa iesniegtai prasībai ir mantisks raksturs. Viņa uzskata, ka, nenodrošinot prasību un atļaujot reģistrēt jauno LK vadību UR, mazajam akcionāram var tikt radīti zaudējumi, jo jaunās vadības darbību rezultātā ir iespējama LK akciju vērtības samazināšanās. Lībiņa tiesai gan nevarēja iesniegt dokumentus, kas apliecinātu, ka Kizenbaham pieder LK akcijas. Jau ziņots, ka Rīgas Centra rajona tiesa, izskatot LK iepriekšējās valdes prasību pieteikumu pret uzņēmumu un tā jaunās valdes locekļiem, kā prasības nodrošinājumu tika noteikusi aizliegumu UR reģistrēt 11.februāra akcionāru sapulces lēmumus. Tiesa tika aizliegusi reģistrēt jauno padomi un tās lēmumus, tai skaitā 14.februāra lēmumu par jaunas LK valdes iecelšanu, un šīs valdes lēmumus, pastāstīja juriskonsulte Inese Minajeva. VN pārstāvji ar šo tiesas lēmumu nav iepazinušies, sacīja zvērināts advokāts Viktors Tihonovs. Viņš pieļāva iespēju, ka arī šis tiesas lēmums tiks apstrīdēts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu