Saistībā ar publiskoto LK peļņu biržā pieaug uzņēmuma akciju cena

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja vakar Rīgas Fondu biržā (RFB) tika novērots AS "Latvijas kuģniecība" (LK) akciju cenas kritums, tad šodien uzņēmuma akcijas cena ir atgriezusies iepriekšējā līmenī, ko tirgus speciālisti saista ar vakar pēcpusdienā publiskoto salīdzinoši labo kuģniecības 2004.gada neauditēto peļņu.

Vakar LK akcijas cena biržā samazinājās par 6,9% - līdz 0,54 latiem par akciju, ko finanšu tirgus eksperti iepriekš skaidroja ar nesaskaņām uzņēmumā, LK akcionāriem nespējot vienoties par kompānijas pārvaldi. Šodien RFB tirdzniecības sesijas beigās LK akcijas cena bija pakāpusies par 7,41% - līdz 0,58 latu atzīmei. "Tā ir tirgus reakcija uz ziņām, ka LK peļņa 2004.gadā varētu būt apmēram 32 miljoni latu, kas būtu 3,6 reizes augstāka nekā 2003.gadā un septiņas reizes lielāka nekā šogad prognozētā," aģentūrai LETA skaidroja AS "Latvijas Unibanka" finanšu tirgus analītiķis Arnis Mālbergs. Turklāt atsevišķi investori uzskatīja, ka cena pēc vakardienas krituma atkal ir pievilcīga, lai palielinātu savā īpašumā esošo LK akciju daudzumu. Atsevišķi lieli pirkšanas uzdevumi tirgū radīja "viļņveida" efektu, kas cenu "uzdzina" atpakaļ, sacīja Mālbergs. Arī patlaban ir izteikts LK akciju pieprasījuma pārsvars pār piedāvājumu, tādēļ sagaidāms, ka cenas kāpums turpināsies, prognozēja finanšu tirgus eksperts. Jau ziņots, ka LK akcijas tiek kotētas RFB Oficiālajā sarakstā. Kopumā uzņēmums ir emitējis 200 miljonus akciju - tās visas atrodas publiskajā apgrozībā. Lielākais LK akcionārs ir AS "Ventspils nafta", kurai pieder 49,94% kuģniecības kompānijas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu