Krējuma „Turza”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja apskatām, kas tik nenotiek izklaides un šovbiznesa jomā ārpus Latvijas, jāteic, ne mazums pārsteigumu - dziedātāja Alanisa Morisete ir ordinēta par mācītāju, tagad viņa plāno palīdzēt apprecēties viendzimuma pāriem, Holivudas zvaigzne Andželīna Džolija vēlas atstāt aktrises darbu, lai kļūtu par piloti, bet komiķis Džims Kerijs kļuvis sapņaināks un savu jauno filmu velta savām bijušajām draudzenēm (laikam sirdasapziņa ierunājusies). Par to, kas vēl interesants citur pasaulē, - "Turzā".

Aktieri, kas ierunā slavenās multfilmas „Simpsoni” tēlus, pieteikuši streiku. Homēra, Mārdžas un pārējo balsu ierunātāji pieprasa trīskāršu samaksu. Multiplikācijas filmas ģimenītes locekļi līdz šim saņēma 125 tūkstošus dolāru par vienu sēriju, bet nu viņi vēlas saņemt 360! Izrādās, Simpsoni ir gana šiverīgi ne vien uz ekrāna, bet arī dzīvē - šī nav pirmā reize, kad viņu balsu īpašnieki strīdas ar saviem darba devējiem par samaksu, katru reizi ceļot likmes.

Frankfurtē skatāma filmu režisora Stenlija Kubrika dzīvei un darbam veltītā izstāde. To atklāja viņa sieva Kristiāna un producents. Pirmo reizi ir skatāmi viņa filmu kostīmi, tehniskais materiāls un citas ar kino tapšanas procesu saistītas lietas 1200 kvadrātmetru lielā platībā divos muzejos. Tāpēc ne velti tā skatāma līdz pat jūlijam.

Tikmēr Ņujorkā un Londonā cilvēki brīvajos brīžos, kā vienmēr, aizraujas ar dažādu topu sastādīšanu. Amerikāņi savā jaunajā topā noskaidrojuši savas nācijas muļķīgākos pārstāvjus - tālu no topa virsotnes palicis prezidents Džordžs Bušs, viņam tikai 10. vieta, godalgotās vietas tikušas šovbiznesa zvaigznēm - trešā muļķīgākā ir Britnija Spīrsa ar savām īsajām laulībām ar Džeisonu Aleksandru, otrā ir Dženeta Džeksone ar savu kailās krūts skandālu, bet pirmajā vietā jau otro gadu pēc kārtas seksuālās izmantošanas skandālā iesaistītais Maikls Džeksons, kurš pagājušajā gadā šo ne visai glaimojošo titulu ieguva par mazuļa šūpošanu pāri balkona margām.

Savukārt angļi noskaidrojuši, kā smaids viņiem šķiet visnepatīkamākais, - pirmo vietu ieguvis talantu šova „pop idol” vērtētājs Pīts Votermains, bet otrs angļuprāt netīkamākais smaids pieder Rīgā vēl nesen koncertējušajam īru mūziķim Šeinam Makgovanam, kurš nevar lepoties ar baltām zobu krellēm, jo reiz iereibis izkritis no taksometra un gandrīz visus zaudējis. Savukārt jaukākais smaids pieder futbolistam Deividam Bekhemam.

Losandželosas koncerts, kas būs pirmā Prinsa vērienīgā uzstāšanās turnejā "Musicology", ar satelīta palīdzību tiks demonstrēts 32 "Regal Cinema" kinoteātros visā Amerikā.

Aktieri, kas ierunā slavenās multfilmas "Simpsoni" tēlus, pārstājuši strādāt, pieprasot no producentiem "Twentieth Century Fox TV" lielākas algas jaunajos darba līgumos.

Holivudas tirdzniecības laikraksts "Variety" ziņo, ka seši aktieri pēdējās nedēļās atteikušies ierasties uz multfilmu sēriju ierunāšanu. "Streiku" pieteikuši Homēra balss ierunātājs Dens Kasteljaneta, Mārdžas lomas ierunātāja Džūlija Kavnere un Bārta ierunātāja Nensija Kārtraita, Lisas ierunātāja Jerdlija Smita, Moe un Apu ierunātājs Henks Azarija un Mistera Bērnsa un citu tēlu ierunātājs Harijs Šīrers.

Beidzoties uz trim gadiem noslēgtajam līgumam, aktieri jaunajā līgumā pieprasa atalgojumu palielināt līdz 360 000 ASV dolāriem (195 480 lati) par vienu sēriju jeb astoņus miljonus par 22 sēriju sezonu.

Aktieru neierašanās ir aizkavējusi ļoti populāro multfilmu 16.sezonas sēriju ieskaņošanu. Iepriekšējais strīds par algām notika 1998.gadā, kad aktieriem maksāja 30 000 ASV dolāru (16 290 lati) par epizodi. Multfilmas producenti toreiz nolīga lomu sadales direktorus piecās ASV pilsētās, lai atrastu jaunus lomu ierunātājus, bet abas puses tomēr panāca vienošanos un atsāka darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu