Latvijā būs Krievijas bankas "East Bridge Bank" pārstāvniecība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā būs Krievijas bankas "East Bridge Bank" pārstāvniecība, pavēstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, kura piektdien pieņēma zināšanai informāciju par pārstāvniecības atvēršanu.

Pēc "Lursoft" informācijas, "East Bridge Bank" Latvijas pārstāvniecība Komercreģistrā iegrāmatota 30.oktobrī. Tā atradīsies Rīgā, un to vadīs Andrejs Kuzņecovs, kurš iepriekš ir bijis "Lateko bankas" viceprezidents. Kuzņecovs no komentāriem par pārstāvniecības plāniem pašlaik atturējās. "East Bridge Bank" darbību Krievijā ir sākusi 1999.gadā. Pagājušā gada beigās tās bilances apjoms bija 2,45 miljardi rubļu (49 miljoni latu), bet gadu banka ir pabeigusi ar 26,4 miljonu rubļu (528 tūkstoši latu) peļņu. Bankas mājas lapā teikts, ka tā ir sadarbojusies ar Latvijas "Lateko banku", kopīgi izveidojot programmu "Bankas bez robežām". Pašlaik Maskavas "East Bridge Bank" ir tikai viena filiāle Krievijas pilsētā Kalugā. Šobrīd Latvijā jau strādā četru banku pārstāvniecības - Vācijas "Dresdner Bank AG" un "HSH Nordbank AG", Ukrainas "Nadra" un Kirgizstānas "Āzijas Universālā banka". Krievijas bankas līdz šim pārstāvniecības Latvijā nav atvērušas, taču vairākas Latvijas bankas pieder Krievijas kapitālam - "Latvijas Tirdzniecības bankas" īpašniece ir Maskavas "MDM-Bank", "Latvijas Biznesa banka" pieder "Maskavas municipālajai bankai - Maskavas bankai", savukārt par "Baltijas Tranzītu bankas" lielāko īpašnieku plāno kļūt Krievijas miljonārs Oļegs Boiko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu