Digitālās ekonomikas triljonu vērtais potenciāls Dienvidaustrumāzijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/Sorge/Scanpix

E-komercijas izaugsme un citas digitālās ekonomikas sniegtās iespējas var līdz 2025.gadam palielināt Dienvidaustrumāzijas valstu apvienības (ASEAN) dalībvalstu iekšzemes kopproduktu (IKP) par vienu triljonu ASV dolāru, lēš vadības konsultāciju uzņēmums “Bain & Company”.

Eksperti uzsver, ka ASEAN valstīm ir milzīgs potenciāls digitālās ekonomikas attīstībā, jo digitālā ekonomika šobrīd veido vien 7% no IKP, salīdzinot ar 16% Ķīnā, 27% Eiropā un 35% ASV, vēsta ASV aģentūra “Bloomberg”.

“Bain & Company” eksperti uzskata, ka ASEAN dalībvalstīm šī potenciāla izmantošanai būtu nepieciešams attīstīt digitālo maksājumu risinājumus gan vietējā, gan reģionālā līmenī, kā arī izstrādāt vienotu pieeju datu aizsardzības jautājumā.

Digitālā integrācija radīs pozitīvu ietekmi arī citos ekonomikas sektoros – rūpniecībā, lauksaimniecībā, mazumtirdzniecībā, transportā un loģistikā, kā arī informācijas tehnoloģiju un komunikāciju nozarē.

ASEAN ietilpst Bruneja, Kambodža, Indonēzija, Laosa, Malaizija, Mjanma, Filipīnas, Singapūra, Taizeme un Vjetnama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu