Aģitācijas plakātu līmēšanas laikā aiztur trīs "baldzēniešus" .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija sestdienas naktī Rīgā pie tirdzniecības centra "Alfa" aizturējusi divus Sociāldemokrātu savienības (SDS) jeb tā dēvētās Egila Baldzēna partijas deputātu kandidātus - Mārtiņu Kossoviču un Artūru Zvejsalnieku, kā arī SDS jauniešu organizācijas līderi Ansi Dobeli. Visi trīs ap plkst.3 aizturēti par SDS aģitācijas plakātu līmēšanu.

Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns norādīja, ka šiem trim cilvēkiem sastādīts administratīvais protokols par savas partijas reklāmas plakātu līmēšanu uz citu partiju plakātiem. Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā jaunieši noturēti apmēram trīs stundas. "Mūs pārsteidza policistu ņirgājošā attieksme. Mēs izlīmējām tikai pāris plakātus, taču viņi mūs ņirgājoties ietupināja karcerī kā slepkavas. Mēs saprotam, ka bijām pārkāpuši likumu, bet tas ir tikai administratīvais pārkāpums, tas ir tāpat, it kā mēs uz ielas būtu nospļāvušies," stāstīja Kossovičs. Viņš arī minēja, ka izolatorā jaunieši ielikti, jo sākumā iecirknī nav bijušas brīvas sēdvietas, tāpēc policisti puišiem likuši apsēsties izolatorā un, kad viņi to izdarījuši, ar skaļu blīkšķi aizcirtuši izolatora restes. Kossovičs arī pastāstīja, ka aizturēt jauniešus bija ieradušies apmēram 15 policisti un laikā, kamēr viņi atradās policijas iecirknī, viņiem policisti likuši rakstīt vairākus paskaidrojumus un protokolus. "Nesapratām, vai viņiem vienkārši nav ko darīt, vai viņi par mums ņirgājas," sacīja deputātu kandidāts. Kossovičs arī pauda savu izbrīnu par medijos izskanējušo informāciju, ka viņi plakātus līmējuši virsū Tautas partijas (TP) plakātiem un aizturēšanas brīdī no policijas centušies bēgt. "Visus plakātus līmējām blakus, tikai viens uzlīmējās nedaudz virsū TP, taču pārsvarā visus plakātus līmējām blakus. Neizpratni radīja arī policistu skaidrojums, ka mēs nedrīkstam līmēt plakātus 12 stundas pirms vēlēšanām - kā tad iznāk - citi var, bet mēs nē," sacīja Kossovičs, paskaidrojot, ka problēmu radījis arī fakts, ka plakātu līmēšana nav bijusi saskaņota. Kossovičs pastāstīja, ka policisti viņus informējuši, ka divu nedēļu laikā viņiem būs jāsamaksā administratīvais sods no 25 līdz 50 latiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu