Lužkova vizītes pārcelšanu dēvē par signālu Latvijas vēlētājiem .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš pieļauj, ka Maskavas mēra Jurija Lužkova rūpīgi organizētās vizītes pārcelšanas iemesls varētu būt Rīgas domi vadošo sociāldemokrātu sliktas izredzes nākamajās vēlēšanās, bet vizītes pārcelšanu dēvē par "politisko signālu Latvijas vēlētājiem".

Bērziņš norādīja, ka "jebkurš šāds brauciens neapšaubāmi ir politisks signāls Latvijas vēlētājiem, jo Latvijā ir priekšvēlēšanu situācija. Tieši tāds pats signāls bija [apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" līdera Jāņa] Jurkāna tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu". "Bet arī nebraukšana pēc tam, kad ilgi tika solīta vizīte, ir šāds politisks signāls. Es pieņemu, ka Lužkova kungs noorientējies Latvijas situācijā - sociāldemokrāti varbūt vispār nebūs pārstāvēti Saeimā - un pieņēma lēmumu ierasties vēlāk, kad patiesi tiks pārrunāti abas pašvaldības - Rīgas un Maskavas - interesējošie jautājumi," klāstīja ministrs. BNS jau ziņoja, ka pēc Valsts prezidentes un Ministru prezidenta paustās gatavības tikties ar Maskavas mēru Lužkovs otrdien nolēma tomēr neapmeklēt Latviju septembra beigās saistībā ar 5.oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Rīgas un Maskavas pārstāvji vienojušies vizīti atlikt uz mēnesi, jo "pašreizējā priekšvēlēšanu situācijā vizīti varētu izmantot politisku konkurentu nepamatotām spekulācijām". Lužkova vizīte bija plānota 27. un 28.septembrī. Bija paredzēts, ka Lužkovs tiksies ar Rīgas un Lielo pilsētu asociācijas vadību, apmeklēs Rīgas vagonu rūpnīcu, ostu, "Lido" Krasta ielā, vēstniecībā tiksies ar Otrā pasaules kara veterāniem un biznesmeņiem, kā arī apmeklēs Maskavas kultūras un darījumu centru, kas top kādreizējā Dzelzceļnieku nama vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu