“Planet Hollywood” piemeklējušas finansu problēmas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plaši pazīstamais restorānu tīkls “Planet Hollywood” ir norakstījis 5 miljonu dolāru lielus aizdevumus slaveniem cilvēkiem, jo dibinātāji vairāk ir noraizējušies par savām labajām attiecībām ar zvaigznēm nekā par kompānijas finansu problēmām, ziņo BBC.

Kompānijas dibinātājiem Robertam Ērlam un Kītam Barišam nākas uzklausīt kritiku par viņu pārāk tuvajām attiecībām ar zvaigznēm, kamēr “Planet Hollywood” cenšas izvairīties no bankrota. Saviem kreditoriem restorānu tīkls ir parādā 20 miljonus dolāru, teikts kāda ziņojumā, kura nosaukumu BBC nemin. Ziņojumā nav arī nosaukti to slavenību vārdi, kuri saņēmuši aizdevumus. Kreditoru uzdevumā ziņojuma sagatavošanu norīkoja kāda ASV bankrotu tiesa. Sarežģīts komplicētu darījumu tīkls, kurā bija iesaistīti kompānijas vadītāji un valdes locekļi, noveda pie maksājumu norakstīšanas un pie konkurētnespējīgiem darījumiem. Iesaistītajām slavenībām tika piešķirtas akcijas, kad 1996. gadā “Planet Hollywood” kļuva par publisku kompāniju. Taču tie, kas labāk vēlējās naudu, saņēma piedāvājumu saņemt ar akcijām segtus aizdevumus, lai tikai pazīstamie vārdi nepārtrauktu atbalstīt restorānus. Iemesls, kādēļ “Planet Hollywood” nolēma norakstīt aizdevumu summas ir tas, ka slavenību klātbūtne rada auru, kas tieši vērsta uz kino faniem un aizdevumu atgūšanas mēģinājums būtu bijis slikts biznesa lēmums, uzskata “Planet Hollywood” jurists Skots Šukers. “Mēs cenšamies šos cilvēkus saglabāt laimīgus laikā, kad kompānija nerāda labu sniegumu. Tiesāšanās ar draugiem nav laba ideja,” sacīja Šukers. Vispasaules mēroga restorānu tīkls par tādu kļuva ar Arnolda Švarcnegera, Brūsa Villisa, Demijas Mūras, Silvestra Stallones un citu zvaigžņu atbalstu. Pērnā gada nogalē pasaulē vairs bija atlikuši tikai 13 “Planet Hollywood” restorāni, pretstatā 95 restorāniem trīs gadus agrāk.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu