Kā pasargāt telpas no pārkaršanas vasarā un mazināt siltuma zudumus vēsā laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī vasara mūs lutināja ar ļoti siltu laiku, un gribētos cerēt, ka arī nākamvasar varēsim baudīt sauli un siltumu. Tomēr sakarsušas telpas nav patīkamas, tādēļ šajā rakstā padomi, kā izvēlēties piemērotākos jumta logu piederumus, lai pasargātu bēniņu telpas no pārkaršanas. Līdz nākamajai vasarai ir vēl laiks, lai apdomātu sev vēlamāko risinājumu un izdarītu pasūtījumu, pirms karstuma vilnis pārsteidz nesagatavotu.

Jumta logu ražotāji piedāvā gan iekšējos, gan ārējos jumta logu piederumus. Iekšējie piederumi ietver žalūzijas un dažāda veida ruļļveida aizkarus, bet ārējie – ruļļveida žalūzijas un markīzes. Kā izvēlēties efektīvāko risinājumu? Jumta logu ražotāja FAKRO Izpētes un attīstības departaments ir veicis detalizētu pētījumu, lai sniegtu klientiem vispusīgu informāciju par pieejamajiem risinājumiem.

Pētījuma laikā tika izveidotas 10 eksperimentālās telpas ar vienādu saules gaismas piekļuvi tām. Katrā telpā temperatūra tika mērīta vairākos punktos metru virs grīdas līmeņa. Visas pārbaudes tika veiktas, kad logi bija aizvērti un telpas aprīkotas ar dažādiem jumta logu piederumiem.

Foto: Publicitātes foto

Testu rezultāti pierādīja, ka vislabāko aizsardzību pret saules siltumu nodrošina jumta logu ārējie piederumi - žalūzijas vai markīzes, jo aiztur karstumu jau pirms stikla un emitē siltumu uz ārpusi, neļaujot telpām sakarst. FAKRO logu ārējās markīzes nodrošina pat astoņas reizes efektīvāku aizsardzību pret karstumu, salīdzinot ar iekšējiem piederumiem, samazinot telpu pārkaršanu līdz pat 96%! Bez tam tās ne vien efektīvi pasargā telpas no sakaršanas, bet arī ļauj samazināt siltuma zudumus aukstā laikā un paaugstināt loga siltuma caurlaidības koeficienta UW vērtību. Markīzes nodrošina vienmērīgu gaismu telpā, apkārtnes pārskatāmību un vienlaikus arī aizsardzību no svešiem skatieniem.

Iekšējie piederumi daudz mazākā mērā pasargā telpas no uzkaršanas, to galvenais uzdevums ir iekštelpu dekoratīvais noformējums un telpā ieplūstošā gaismas daudzuma regulēšana. Ruļļveida aizkari un iekšējās žalūzijas absorbē siltuma starojumu, kas jau ir iekļuvis telpā, tādēļ nav tik efektīvi, taču ļauj papildināt interjeru ar krāsainākiem akcentiem, tādēļ ideālā gadījumā telpas aprīko ar ārējām markīzēm, ko papildina iekšējie ruļļveida aizkari. Ja pieņemts lēmums izmantot ruļļveida aizkarus arī aizsardzībai pret saules siltumu, FAKRO piedāvā aizkarus ARF, kas izgatavoti no gaismu necaurlaidīga auduma un kuru sānu vadulas ļauj telpas labāk pasargāt gan no sakaršanas, gan gaismas.

Foto: Publicitātes foto

FAKRO piedāvā ārkārtīgi plašu piederumu klāstu – klientam ir iespēja izvēlēties piemērotāko modeli, nepieciešamo izmēru un savai gaumei atbilstošāko materiāla krāsu. Šā iemesla dēļ produkti nav pieejami veikalos kā standartprece, - tiek izskatītas katra klienta vēlmes un rūpnīca pagatavo konkrētajam gadījumam nepieciešamo piederumu skaitu. Tādēļ jau rosinām par piederumiem domāt jau tagad, kaut liekas, ka vasara vēl tik tālu…

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu