Islama pasaule sev atklājusi “Coca-Cola” aizvietotāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Demonstratīvais Amerikas preču boikots ir novedis pie populārajam dzērienam – “Coca-Cola” – alternatīva produkta radīšanas. Irānā tiek ražota “Zamzam-Cola”.

No 21.maija Bahreinas veikalos ir pieejams “Coca-Cola” analogs bezalkoholiskais dzēriens – “Zamzam-Cola”. Vietējie tirgotāji jau tagad iepērk jauno produktu lielos daudzumos, paredzot tam veiksmīgu nākotni, jo vietējie reliģiozie līderi ir aicinājuši boikotēt Amerikas preces, ziņo “NTV.ru”. Tādā veidā tikšot protestēts pret ASV atbalstošo nostāju attiecībā uz Izraēlas politiku Tuvajos Austrumos. “Valstī aug pieprasījums pēc amerikāņu bezalkoholisko dzērienu aizvietotājiem, un mēs izlēmām Irānā iepirkt “Zamzam Cola”. Pircēju reakcija mūs nepievīla,” sacīja kompānijas “Zamzam Soft Drinks Drop” pārstāvis. Jaunā dzēriena popularitāte tiek skaidrota arī ar to, ka Zamzam ir nosaukums avotam, kas atrodas Mekā. Musulmaņi domā, ka tas šajā pilsētā radies pēc Allaha pavēles. Pastāv uzskats, ka Zamzam avota ūdens ir svēts un tam piemīt ārstējošas īpašības. Antiamerikāniskā noskaņojuma uzliesmojums Tuvajos Austrumos ir skāris visus Savienoto Valstu produkcijas tirgotājus. Vietējā sabiedriskās ēdināšanas tīkla “Bahrain Burger King” īpašnieks pat veicis kampaņu, lai pārliecinātu vietējos iedzīvotājus, ka nav amerikāņu atbalstītājs. Tagad ēstuvēs izkarināti Palestīnas karogi un izvietotas kastītes līdzekļu vākšanai palestīniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu