Biržu indeksi krītas, palētinoties tehnoloģiju akcijām un pieaugot bažām par jaunajiem tirgiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire

ASV biržu indeksi trešdien lielākoties kritās, sarūkot ASV tehnoloģiju firmu akciju cenām pēc sociālo tīklu uzņēmumu "Google", "Facebook" un "Twitter" vadītāju liecināšanas ASV Kongresā, savukārt Eiropas un Āzijas biržu indeksi samazinājās, pieaugot bažām par jauno tirgu (emerging markets) ekonomikas problēmām.

"Facebook" un "Twitter" vadītāji savās liecībās atzina, ka manipulācijas Krievijas interesēs ar šo sociālo tīklu platformām pirms 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām tos pārsteigušas nesagatavotus, bet šī problēma tiek risināta.

Šī Kongresa sēde palielināja iespējamību, ka Vašingtona var pastiprināt tehnoloģiju uzņēmumu regulēšanu.

"Facebook", "Twitter", "Apple", "Google" mātesfirmas "Alphabet" un "Microsoft" akciju cenas kritās, tādējādi Volstrītas indekss "Nasdaq Composite" saruka par 1,2%.

"Kad lielās kompānijas liecina Kongresa priekšā, tā nekad nav laba lieta" to akciju cenām, sacīja "Ventura Wealth Management" portfeļa stratēģis Toms Kahils.

"Mēs zinām, ka notiks regulējuma palielināšana, bet vēl nezinām, kādā formā tas notiks."

Londonas, Frankfurtes un Parīzes biržu indeksi kritās par vairāk nekā 1%, jo satraukums par jauno tirgu problēmām pastiprināja jau esošās bažas par tirdzniecības konfliktiem.

"Pašreizējā tirgus noskaņojuma priekšplānā vēl arvien ir izvairīšanās no riska," konstatēja FXTM pētījumu analītiķis Lukmans Otunuga.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās kritās.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pieauga, britu mārciņas kurss pret dolāru kāpa, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien kritās par 1,15 ASV dolāriem līdz 68,72 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 0,90 dolāriem līdz 77,27 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien pieauga par 0,1% līdz 25 974,99 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,3% līdz 2888,60 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 1,2% līdz 7995,17 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 1,0% līdz 7383,28 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 1,4% līdz 12 040,46 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 1,5% līdz 5260,22 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,1582 līdz 1,1631 dolāram par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru palielinājās no 1,2855 līdz 1,2907 dolāriem par mārciņu, bet dolāra vērtība attiecībā pret jenu palielinājās no 111,41 līdz 111,53 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu