Pols Holanders un Tims Sebastians pretendē uz Mērfija balvu žurnālistikā.

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Mērfija balvai žurnālistikā izvirzīts angļu žurnālists Tims Sebastians par tradicionālu stereotipu izmantošanu intervijā ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, bet par neētisku žurnālista rīcību savā filmā "Buy Bye Beauty" šai balvai nominēts zviedru režisors Pols Holanders.

Šogad jau trešo gadu pēc kārtas tiks piešķirtas Cicerona un Mērfija balvas. Cicerona balvai nominē un ar to apbalvo par labākajiem sasniegumiem politikā un žurnālistikā, iespaidīgākajām reklāmas un sabiedrisko attiecību kampaņām. Savukārt Mērfija balva tiek piešķirta par lielāko neveiksmi kādā no minētajām jomām. Sebastianu ar Mērfija balvu ieteikuši apbalvot vairāki sabiedrības pārstāvji, taču Holanderu šai balvai izvirzījusi pati žūrija. Savukārt uz Ciceronu pretendē aptuveni 30 žurnālistikas jomas pārstāvji, to skaitā Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Ansis Bogustovs par raidījuma "Globuss" veidošanu un vadīšanu, LTV žurnāliste Baiba Strautmane par raidījumu "Mūsu cilvēks", Latvijas Radio žurnālists Raitis Kalniņš, telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) žurnālists Gunārs Dūzis un laikraksta "Biznes&Baltija" žurnāliste Natālija Vasiļjeva. Kā dažus no Cicerona balvas pretendentiem politikā Mozers nosauca UNESCO pārstāvi Ainu Nagobadi-Ābolu, Daugavpils jauno mēru Rihardu Eigimu, trešās Atmodas Tautas frontes aktīvisti Sandru Kalnieti un bijušo Islandes prezidenti Vigdisu Finbogadotiru. Reklāmas jomā uz Cicerona balvām pretendē SIA "Latvijas Mobilais telefons" par akciju "Izslēdziet mobilos tālruņus kultūras pasākumu laikā", LNT par akcijām "Palīdzēsim Igo" un "Palīdzēsim mūsu bērniem elpot", žurnāls "Santa" par pašreklāmas akciju, SIA "TV3" un reklāmas aģentūra "Bates ADM" par atbalsta akciju Valsts asinsdonoru centram un aviokompānija "British Airways" par konsekventu elementu izmantojumu savās reklāmās. Uz Cicerona balvu sabiedrisko attiecību jomā pretendē izdevniecība "Krauklītis" par skolnieku kladēm cīņai pret narkotikām, Austrālijas latviete Tatjana Buka par ziedojumu Onkoloģijas centram, Interneta portāls "Apollo" par akciju "Svētdiena Internetā" un laikraksts "Diena" par ikgadējo konkursu 9.klasēm "Kas notiek?". Žūrijas priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš pieļāva iespēju, ka žūrija Tatjanai Bukai varētu pasniegt īpašu balvu par mecenātismu, nevis sasniegumiem sabiedrisko attiecību jomā, jo viņa iegūtos līdzekļus - aptuveni Ls 1 miljonu ASV dolāru, pārdodot sev piederošo nekustamo īpašumu Vecrīgā, ziedoja Onkoloģijas centram jauna staru terapijas aparāta iegādei vēža slimnieku ārstēšanai. Precīzu Mērfija un Cicerona balvu sarakstu žūrija paredzējusi nosaukt 10.aprīlī. Savukārt balvu pasniegšanas ceremonija notiks aprīļa beigās Reiterna namā. Iepriekšējos gados Mērfija balvu ieguva firma "Lattelekom", Andra Šķēles valdība, savukārt pie Cicerona balvām sabiedrisko attiecību jomā tika firma "LIDO", "Rīgas zooloģiskais dārzs", reklāmas jomā - a/s "Aldaris", "Base Baltic". Politikā Cicerona balvu savulaik ieguvis eksprezidents Guntis Ulmanis, kādreizējais Rīgas domes mērs Andris Bērziņš un kādreizējais Latvijas vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš. Žurnālistikā Regīna Ločmele, Armands Puče, Alla Petropavlovska, Gunārs Jākobsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu