Padomi pareizai logu montāžai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoreiz nerunāsim par tehniskām logu uzstādīšanas detaļām, bet gan par pamatprincipiem, kurus nepieciešams ievērot, lai nerastos problēmas logu ekspluatācijā, īpaši gada mitrajos un aukstajos gadalaikos.

Arī augsti jumta logu termoizolācijas rādītāji nenovērš tādas nevēlamās parādības kā ūdens tvaiku kondensāta veidošanās gadījumos, kad nepareizi veikta loga montāža. Nepareizi veidota siltumizolācija veicina aukstuma tiltiņu veidošanos ap logu.

Uzņēmums FAKRO piedāvā speciālus montāžas piederumus, tādus kā ārējo montāžas piederumu komplektu XDP un izolējošo pieslēgumu Thermo, kas vislabāk nodrošina jumta logu siltumizolāciju. Izolējošais pieslēgums Thermo darbojas kā loga papildus siltinājums,  jo tam ir termoizolācijas slānis. Savukārt montāžas piederumu komplekts XDK sastāv no izolācijas komplekta XDP un tvaika barjeras pieslēguma XDS. Hidroizolējošais pieslēgums XDP ir ātrs un efektīvs veids hermētiskas hidroizolācijas un termoizolācijas izveidei ap jumta logu. Tas paredzēts loga savienošanai ar jumta konstrukcijā izmantoto hidroizolējošo membrānu, kas aizsargā ap jumta loga kārbu izveidoto termoizolācijas slāni no mitruma iekļūšanas tajā. Tvaika barjeras pieslēgums XDS savieno tvaika izolācijas barjeru ar jumta kārbu un neļauj ūdens tvaikiem iekļūt siltumizolācijas slānī, tā ļaujot izvairīties no ievērojamiem siltuma zudumiem.

Foto: Publicitātes foto

Arī pareiza iekšējo loga aiļu apdare un siltuma avota uzstādīšana zem jumta loga palīdz izvairīties no kondensāta uzkrāšanās uz stikla paketēm. Pareiza telpas apsildes objektu uzstādīšana – tieši zem loga, ir ļoti būtiska. Iekšējo aiļu apdarē nepieciešams ievērot šādus principus: augšējā aile paralēla grīdai, apakšējā – perpendikulāra. Ievērojot šos divus noteikumus, pareiza gaisa cirkulācija ap logu palīdzēs izvairīties no kondensāta parādīšanās uz stikla paketēm.

Ļoti būtiski ir uzstādīt radiatorus tieši zem logiem, jo siltā gaisa plūsma novērš kondensāta veidošanos uz loga virsmas un veicina stikla paketes žūšanu. Radiatoru efektivitāti var mazināt nepareiza logu aiļu apdare vai palodžu uzstādīšana. Ja zem loga paredzēta palodze un nav iespējams korekti veikt loga apakšējās ailes apdari, pareizai gaisa cirkulācijai starp palodzi un sienu ieteicams atstāt spraugu. Tā ir īpaši nepieciešama, ja uz palodzes tiek izvietoti istabas augi.

FAKRO jumta logus atkarībā no jumta seguma veida iespējams uzstādīt trīs dažādos dziļumos. Dziļi profilētiem jumta segumiem iespējams līmeni pacelt par 3 cm un izmantot Thermo pieslēgumu. Šādā gadījumā loga augšējā virsma atrodas 10 cm virs  latojuma. Logi, kas uzstādīti augstāk par standarta montāžas dziļumu,  labāk kalpo dziļa sniega apstākļos. Savukārt logi, kas iestrādāti par 3 cm dziļāk nekā standarta risinājumos, atrodas jumta seguma siltuma kontūrā un tiem iespējams veikt drošu un noturīgu hidroizolāciju.

Jo precīzāk tiek ievēroti montāžas noteikumi, jo siltāks būs mājoklis un mazāk problēmu radīsies logu ekspluatācijas laikā.

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu