Biznesa parks "ABAVA" svin 25

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 25 gadus Pārdaugavā atrodas Rīgā lielākais šāda tipa uzņēmumu komplekss Biznesa parks ’’ABAVA’’, kuru par mājām sauc jau vairāk kā 100 uzņēmumu. 

Biznesa parks ’’ABAVA’’ nav visiem ierastais biroju ēku komplekss, bet gan īsta ’’pilsēta pilsētā’’ ar 18 ha lielu platību, iespaidīgām noliktavām, savām iekšējām komunikācijām, tirdzniecības centru un pat privātu dzelzceļa līniju. Tādēļ šeit atrodas daudzi savas nozares līderi, kas nodarbojas ar tirdzniecību, ražošanu, loģistiku un citu līdzīgu pakalpojumu sniegšanu. Tas gan nenozīmē, ka Abavā netiek gaidīti arī mazie uzņēmēji – galvenais, lai godīgi biznesā un dzīvē. Jo godīgums ir tas, kas vieno Abavas nomniekus.

Lai arī nosvinēti tikai 25, Biznesa parkam “ABAVA” ir sena vēsture ar stiprām saknēm tirdzniecībā. Tālajā 1937. gadā tika izveidota Centrālā savienība ’’Turība’’, kas pārtapa Rīgas vairumtirdzniecības kantorī. Tam 1968. gadā uzcēla milzu kompleksu, no kura piegādāja preces veikaliem, veidoja tirdzniecību ar citām republikas nozīmes bāzēm un ieviesa tam laikam iespaidīgus loģistikas risinājumus. Kantoris darbojās visu Padomju okupācijas laiku, līdz īsi pēc neatkarības atgūšanas, 1993. gada 1. jūlijā, tika dibināta AS ’’ABAVA’’, kas vēlāk tika reorganizēta par SIA "ABAVA", kas izveidoja biznesa parka konceptu.

Foto: Publicitātes foto

Tāda Abava arī ir līdz šodienai, tikai ar vairāk nomnieku, vairāk jaunu ēku un vairāk dižu plānu nākotnei, jo lai gan Biznesa parka ēku kopējā apbūves platība jau ir 60 000 m2, attīstības perspektīva pieļauj to palielināt par 50%, sasniedzot 90 000 m2.

Biznesa parka apsaimniekošanu nodrošina profesionāla komanda ar ilggadēju pieredzi lielu industriālu objektu apsaimniekošanā un pārraudzībā. Visas būtiskās un kritiskās kompetences nodrošina komandas darbinieki, bet atsevišķos gadījumos, kur tas ir ekonomiski izdevīgi un neveido apsaimniekošanas riskus, tiek lietoti arī ārpakalpojuma servisi. Lielākā daļa darbinieku biznesa parkā strādā 10 un vairāk gadu, kas papildus viņu profesionālajai kompetencei dod arī zināšanas par konkrētā objekta vēsturiskās attīstības niansēm.

Biznesa parka “ABAVA” īpašniece ir SIA “ABAVA”. SIA “ABAVA” savukārt pieder tās vienīgajam dalībniekam – sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “RIT Loģistika”.

SIA “ABAVA” izpildinstitūcija ir valde, kura vada un pārstāv sabiedrību. SIA “ABAVA” valde sastāv no trīs valdes locekļiem, no kuriem viens ir valdes priekšsēdētājs (Rolands Gritāns) un divi ir valdes locekļi (Guntis Zvilna un Baiba Fidlere).

Biznesa parka “ABAVA” klientu pārstāvētās nozares ir sarindojušās sekojoši:

41% vairumtirdzniecība;

24% tirdzniecība;

17% ražošana;

10% sabiedriskie pakalpojumi;

5% loģistika un transports;

3% būvniecība.

SIA “ABAVA” nomas ieņēmumi gadā pārsniedz 3 miljonus eiro, pašu kapitāls turpat 25 miiljoni eiro. Plašāku informāciju par uzņēmuma piedāvātajiem pakalpojumiem var iegūt, apmeklējot mājas lapu www.abava.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu