Latvijā apgūti 66% no pieejamajiem Eiropas Savienības fondiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pašreizējā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā no 2014.gada līdz 2020.gadam sākti projekti par 2,9 miljardiem eiro, kas ir 66% no šajā plānošanas periodā pieejamajiem 4,4 miljardiem eiro, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums par ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda investīciju ieviešanas statusu.

Ministrijā norādīja, ka līdz šim pabeigti 74 projekti par 215 miljoniem eiro ES finansējuma ēku energoefektivitātes uzlabošanas, ceļu būves, uzņēmējdarbības infrastruktūras un degradēto teritoriju revitalizācijas jomās.

FM arī informēja, ka šogad īpaša vērība tiks veltīta atbalstam 2014.-2020.gadu plānošanas perioda ES fondu projektu īstenotājiem un projektu ieviešanas plānu kvalitātes uzlabošanai, kā arī finanšu disciplīnas stiprināšanai ar mērķi mazināt riskus un investīcijas īstenot atbilstoši Latvijas interesēm.

Šogad jūlija beigās un augustā Latvija no Eiropas Komisijas (EK) saņēma Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) un Kohēzijas fonda noslēguma maksājumus pilnā apmērā kopā 162,6 miljonu eiro par veiktām investīcijām Latvijā iepriekšējā ES fondu plānošanas periodā, kas ilga no 2007.gada līdz 2013.gadam. Iestādes turpina veikt atgūstamo summu piedziņas procesus un projektu ilgtspējas nosacījumu izpildes uzraudzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu