Ieteikumi, kas palīdzēs samazināt automašīnas uzturēšanas izmaksas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Automašīna mūsdienās vairs nav luksuslieta – daudziem tā ir dzīves nepieciešamība. Tomēr tās uzturēšana prasa zināmu līdzekļu ieguldījumu. Turpinājumā daži padomi, kas ļaus samazināt automašīnas uzturēšanas izmaksas.

Izvēlies automašīnu gudri

Ja vēl tikai grasies iegādāties automašīnu, apbruņojies ar pacietību – automašīna parasti ir ilgtermiņa ieguldījums, un ir ļoti svarīgi izvērtēt visus aspektus – īpaši, ja plāno iegādāties lietotu automašīnu. Jo vairāk uzmanības pievērsīsi spēkrata kvalitātei un patiesajam stāvoklim, jo lielāka garantija, ka pēc tā iegādes neradīsies kādi nepatīkami pārsteigumi.

Uzzini vairāk par savu automašīnu

Pamatzināšanas par automašīnas uzbūvi ļauj justies drošāk arī neparedzētās situācijās. Nevajadzēs vienmēr meklēt profesionāļu palīdzību, jo daļu problēmu varēsi novērst paša spēkiem. Tie, kuriem automašīnas ir sirdslieta, var tikt galā arī lielākiem darbiem – nepieciešams tikai atbilstošs autoservisa aprīkojums un zināšanas par veicamo darbu.

Veic savlaicīgu automašīnas apkopi

Lai automašīna būtu labā stāvoklī, svarīgi regulāri (vismaz reizi gadā) veikt tās apkopi – nomainīt eļļas, filtrus, šķidrumus u.c. Apkopes laikā meistars noteiks vispārējo automašīnas stāvokli – tas ļaus savlaicīgi novērst radušās problēmas.

Atceries par riepu rotāciju

Lai izvairītos no nevienmērīga riepu nodiluma, jāveic riepu rotācija. Atkarībā no tā, vai automašīna ir ar priekšējo piedziņu vai aizmugurējo piedziņu, riepas var rotēt no aizmugurējās ass uz priekšējo vai otrādi. Rūpes par vienmērīgu riepu nodilumu ļauj ne tikai ietaupīt, bet arī sniedz lielāku drošību uz ceļa.

Regulāri pārbaudi riepas

Svarīgi ir ne tikai rotēt riepas, bet arī tās regulāri pārbaudīt.  Nepareizs spiediens riepās var apdraudēt gan drošību uz ceļa, gan arī palielināt degvielas patēriņu.

Kop savu automašīnu

Mainoties sezonām, svarīgi automašīnu sagatavot jaunajiem braukšanas apstākļiem – iegādāties laika apstākļiem piemērotus šķidrumus, nomainīt auto riepas, pārbaudīt akumulatora stāvokli. Uzmanība jāpievērš arī automašīnas paklājiņiem – piemēram, ziemas apstākļos praktiskāki ir gumijas paklājiņi, jo auduma paklājiem mitrumā ātri var rasties bojājumi. Tikpat svarīgs uzdevums ir arī automašīnas mazgāšana – īpaši ziemas laikā, kad uz auto krājas ne tikai putekļi, bet arī sniegs, ledus un sāls, kas var sabojāt tavu auto.

Salīdzini degvielas cenas

Vēl viens variants, kā samazināt automašīnas uzturēšanas izmaksas, ir veltīt laiku degvielas cenu salīdzināšanai. Uzzini, kurā degvielas uzpildes stacijā ir lētākā degviela, un dodies uz turieni – pat ja ietaupījums sākumā šķitīs neliels, ilgtermiņā tas noteikti atmaksāsies.

Izvēlies piemērotāko automašīnas apdrošināšanu

Automašīnas apdrošināšana (OCTA) ir obligāta prasība, taču arī šajā aspektā iespējams ietaupīt, veicot dažādu apdrošināšanas piedāvājumu salīdzinājumu. Šeit uzmanība jāpievērš ne tikai cenām, bet arī iespējām, ko konkrētā apdrošināšanas kompānija sniedz.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu