Lielbritānija laidīs klajā īpašu "Brexit" monētu

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anglijas banka

Lielbritānijā nākamgad, atzīmējot valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), klajā tiks laista īpaša dizaina 50 pensu monēta, vēsta laikraksts "The Sun".

Budžeta dokumentos apstiprināts, ka monēta tiks laista klajā 2019.gada pavasarī.

Uz monētas būs attēlota karalienes galva un datums - 2019.gada 29.marts, bet reversā būs frāze "Draudzība ar visām valstīm", vēsta "The Sun".

Īpaša dizaina 50 pensu monētas tika laistas apgrozībā, kad Lielbritānija 1973.gadā pievienojās Eiropas Ekonomiskajai kopienai un kad Lielbritānija 1998.gadā veica ES prezidējošās valsts pienākumus.

Pērn Karaliskā naudas kaltuve laida klajā piecus īpaša dizaina 50 pensu variantus - ar rakstnieces Beatrikses Poteres darbu varoņiem un fiziķi Īzaku Ņūtonu.

Šogad tika laista apgrozībā monēta par godu Maikla Bonda pirmās grāmatas par lāci Padingtonu 60.gadadienai.

"The Sun" raksta, ka monēta par godu "Brexit" esot uzvara, skaidrojot, ka avīze "izvērsusi kampaņu, lai panāktu, ka valdība izdara paliekošu žestu, atzīmējot "Brexit" kā nacionāla momenta robežzīmi".

Laikraksts atsaucas uz avotiem, kas teikuši - "Brexit" esot "vēsturisks brīdis, kas tiks atzīmēts pienācīgi".

Tikmēr Lielbritānijas un ES politiskajās aprindās pieaug atbalsts otram "Brexit" referendumam pēc tam, kad būs panākta vienošanās par izstāšanās detaļām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu