“Skaistumkonkurss” noslēdzies: “Amazon” izvēlējies otrā galvenā biroja atrašanās vietas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta tirdzniecības gigants “Amazon” izvēlējies otrā galvenā biroja atrašanās vietas, tādējādi noslēdzot gadu ilgušo “skaistumkonkursu”, kas radīja vairāku simtu ASV pilsētu interesi, vēsta ASV medijs CNN.

Kā pirmdienas vakarā ziņoja ASV laikraksts “The Wall Street Journal”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, “Amazon” par otrā galvenā biroja mājām izvēlējusies nevis vienu, bet divas vietas - Longaildendas salu Ņujorkā un Kristalsitiju, kas atrodas Virdžīnijas štata Ārlingtonas apgabalā.

CNN sazinājās ar “Amazon”, tomēr uzņēmuma pārstāvji atteicās komentēt šo jautājumu.

“The Wall Street Journal” jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka “Amazon” uzņēmumu otro galveno biroju plāno izvietot divās vietās.

Sīkāka informācija par to, kādas investīcijas tiks novirzītas un katru jauno vietu un cik darbinieku katrā birojā strādās, pagaidām nav pieejama.

Konkrētākus plānus “Amazon” sola atklāt tuvākajā laikā, tomēr jau tagad sagaidāms, ka gan Longailenda, gan Kristalsitija no uzņēmuma klātbūtnes tikai iegūs, jo tiks radītas jaunas darba vietas un nodokļu ieņēmumus.

“Amazon” pagājušā gada septembrī paziņoja, ka uzņēmums meklēs vietu uzņēmuma otrajam galvenajam birojam, jo ASV pilsētā Sietlā, kur “Amazon” 1994.gadā tika dibināts un kur kompānija nodarbina 40 000 cilvēku, uzņēmumam kļuvis par šauru.

“Amazon” jaunā biroja mītnes vietas meklējumi izvērtās par ko līdzīgu skaistumkonkursam – kopumā tajā iesaistījās 238 pilsētas no visām ASV.

Fināla posmam “Amazon” izvēlējās 20 variantus.

“Amazon” norādīja, ka otrajā uzņēmuma galvenajā birojā paredzēts nodarbināt aptuveni 50 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu