Latvija novembrī starp desmit ES valstīm ar rūpniecības produkcijas kritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā pērn novembrī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada samazinājusies par 0,6%, tai esot starp desmit valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 25 bloka dalībvalstīm.

No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, kritums vēl fiksēts Īrijā (-9,1%), Vācijā (-5,1%), Portugālē (-2,9%), Spānijā (-2,8%), Itālijā (-2,6%), Francijā (-1,9%), Luksemburgā un Lielbritānijā (abās valstīs -1,8%), kā arī Horvātijā (-0,9%),

Savukārt straujākais kāpums fiksēts Igaunijā (+7,9%), Polijā (+5,3%), Ungārijā (+3,5%), Slovākijā (+3,3%), Grieķijā (+3,1%) un Lietuvā (+2,9%).

Mēneša laikā rūpniecības produkcijas izlaides kritums novembrī reģistrēts 15 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, astoņās valstīs bijis pieaugums, bet Nīderlandē un Polijā tā saglabājusies nemainīga. Lielākais rūpniecības izlaides kritums salīdzinājumā ar 2018.gada oktobri reģistrēts Īrijā (-7,5%), Portugālē (-2,5%), Vācijā un Lietuvā (abās valstīs -1,9%). Savukārt straujākais kāpums reģistrēts Igaunijā (+4,5%), Grieķijā (+3,1%) un Maltā (+2,6%).

Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide šajā periodā pieaugusi par 1%.

ES dalībvalstīs kopumā novembrī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2017.gadā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 2,2%, bet eirozonā - par 3,3%. Mēneša laikā rūpnieciskā ražošana ES sarukusi par 1,4%, bet eirozonā - par 1,7%.

Gan mēneša, gan gada dati nav pieejami par Austriju, Beļģiju un Kipru. Savukārt Luksemburgas dati ir pašas valsts novērtēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu