Narkobarons El Čapo gribēja uzņemt filmu par savu dzīvi

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/AFP/SIPA/Scanpix

Meksikāņu narkobarons Hoakins Gusmans, kas pazīstams ar iesauku El Čapo jeb Īsais, gadiem ilgi plānoja savas dzīves atspoguļošanu grāmatā un filmā, kuru viņš gribēja pats režisēt, pirmdien tiesā liecināja viņa bijušais galvenais palīgs Alekss Sifuentess.

Sifuentess, kurš no 2007. līdz 2009. gadam dzīvoja un strādāja kopā ar Gusmanu Sinaloas kalnos Meksikā, sacīja, ka ideja par filmu vispirms ienākusi prātā viņa pirmajai sievai Endžijai.

El Čapo "ļoti patika šī ideja" un arguments - ja viņš pats veidotu šo filmu, tad arī varētu gūt ienākumus no tās demonstrēšanas, sacīja Sifuentess.

Sifuentess stāstīja par sava bijušā šefa sapņiem, liecinot Gusmana prāvā ASV. Gusmanam var draudēt mūža ieslodzījums, ja viņš tiks notiesāts par narkotiku kontrabandu.

Gusmans vēl strādāja pie savas filmas projekta, kad Sifuentess 2013.gadā tika aizturēts, stāstīja Sifuentess savā liecībā.

Gusmans noalgoja Kolumbijas producentu Havjeru Reju, lai tas palīdzētu viņam ar filmas scenāriju, un viņš un radinieki sniedza Rejam informāciju par viņa dzīvi, stāstīja Sifuentess.

Viens scenārija uzmetums tika iesniegts narkobarona radiniekiem, bet cits tika nosūtīts viņa juristiem.

Gusmans tika notverts 2016.gada 8.janvārī Sinaloas štatā neilgi pēc slepenas tikšanās ar Amerikas meksikāņu aktrisi Keitu del Kastiljo un amerikāņu aktieri Šonu Pennu, kurš viņu intervēja žurnālam "Rolling Stone".

Sešus mēnešus pirms tam Gusmans bija izbēdzis no Meksikas cietuma, un šīs tikšanās laikā viņš bija viens no visvairāk meklētajiem cilvēkiem pasaulē.

Gusmans gribēja, lai Kastiljo sniegtu padomus par viņa filmu un arī tēlotu tajā, konstatēts Meksikas valdības izmeklēšanā.

Meksikas varasiestādes norādīja, ka "Rolling Stone" publicētā Penna intervija ar Gusmanu netieši palīdzējusi notvert šo narkobaronu.

Meksika 2017.gada janvārī izdeva Gusmanu ASV, izdarot to dienu pirms ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas.

Gusmans vadīja Sinaloas karteli, kurš tiek vainots lielā daļā no nāvējošās vardarbības konkurences cīņā starp Meksikas narkotiku karteļiem. Viņš bija divreiz izbēdzis no cietuma.

Pašlaik notiek El Čapo tiesāšana. Ņujorkā notiekošajā prāvā karteļa "grāmatvedis" liecinājis par narkobiznesa aizkulisēm, un savulaik par Sinaloa narkokarteļa mantinieku uzskatītais Visente Sambada Niebla nostājās pret El Čapo. Tiesas zālē arī izskanējuši stāsti par Gusmana krāšņo uzdzīvi 90.gadu kokaīna buma laikā un to, kā greizsirdīgais narkobarons elektroniski izsekojis gan savu sievu, gan arī mīļāko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu