EK pagarina muitas tarifus tērauda importam līdz 2021.gada vidum

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) piektdien paziņoja, ka saglabās muitas tarifus tērauda importam līdz 2021.gada vidum, tādējādi cenšoties pasargāt Eiropas Savienības (ES) ražotājus no importa straujā pieauguma, kas daļēji skaidrojams ar ASV noteiktajiem muitas tarifiem.

EK jau janvāra sākumā paziņoja, ka pagarinās šo pagājušā gada jūlijā noteikto muitas tarifu darbības periodu. Pagarinājums stāsies spēkā no sestdienas.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā gadā ieviesa 25% tarifus tērauda importam, un tāpēc pasaules tērauda ražotāji novirzījuši savu produkciju uz Eiropas tirgu. ES tērauda ražošanas nozare, kas joprojām cenšas atgūties no tērauda piegāžu pārmērības pasaulē, pēdējos gados saskārusies ar importa pieplūdumu, un ASV lēmums par muitas tarifu noteikšanu šo situāciju tikai saasinājis, norāda EK.

Pēc Trampa lēmuma ES jūlijā ieviesa sākotnējus 25% muitas tarifus 23 tēraudu produktu kategorijām, ko paredzēts noteikt visiem tērauda produktiem, kad kopējais importa apjoms būs pārsniedzis pēdējo trīs gadu vidējo rādītāju.

Piektdien publiskotais EK lēmums liecina, ka to atbalstījusi Pasaules Tirdzniecības organizācija un ES dalībvalstis. Šie muitas tarifi tagad tiks piemēroti 26 tērauda produktu kategorijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu