Vienpusīga sižeta dēļ "NTV Mir" draud raidīšanas pārtraukšana Latvijā (63)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Raidot vienpusēju sižetu par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar "Novičok" Anglijas pilsētā Solsberijā, telekanāls "NTV Mir Baltic" neievēroja objektivitāti, secinājis britu mediju regulators "Ofcom". Iespējamās sekas - naudassods vai arī "NTV Mir" bloķēšana tiem Latvijas klientiem, uz kuriem attiecas Lielbritānijas licence.

Skripaļi ar nervus paralizējošo vielu tika saindēti pērnā gada 4.martā. Lielbritānija notikušajā vainoja Krieviju un spēra neparastu soli - publiski ziņoja par aizdomās turamajiem, kas Lielbritānijā bija ieradušies ar Ruslana Boširova un Aleksandra Petrova vārdu. Pilsoniskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" izpētīja, ka tie patiesībā ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU virsnieki Anatolijs Čepiga un Aleksandrs Miškins.

Krievijas valdības kontrolētajos medijos izskanējis lērums versiju un sazvērestības teoriju par Skripaļu lietu.

2018.gada 2.aprīlī - nepilnu mēnesi pēc Skripaļu saindēšanas - "NTV Mir Baltic" raidījuma "Today" sižetā iekļauti tādi paraksti kā "Mediju avoti: Skripaļu lietā izvirzīta versija par saindētiem griķu putraimiem" un "Lavrovs: Lielbritānijas nespēja atbildēt uz Krievijas jautājumiem par Skripaļu lietu nozīmē, ka tas ir safabricējums un provokācija".

Sižetā tika apspriestas dažādas versijas, apšaubīti britu varasiestāžu nodomi un galvenokārt izmantoti prokremliski informācijas avoti.

"Ofcom" norāda, ka "NTV Mir Baltic" nav precīzi un objektīvi atspoguļojis nozīmīgu politisku notikumu. 

Atbildot uz "Ofcom" iebildumiem, licences turētājs "Baltic Media Alliance Limited" sniedza objektīvas žurnālistikas standartiem neatbilstošu skaidrojumu, proti, ka sižeta raidīšanas laikā Lielbritānijas apsūdzības esot bijušas tik labi zināmas, ka neatspoguļoja "alternatīvu skatījumu" uz apspriesto jautājumu. Tāpēc Lielbritānijas perspektīvas iekļaušana sižetā par ķīmiskā ieroča lietošanu tās teritorijā būtu "nenozīmīga", uzskata "Baltic Media Alliance Limited".

NTV caur kompāniju "Gazprom Media" pieder Krievijas dabasgāzes uzņēmumam "Gazprom", kas atrodas Kremļa kontrolē.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu