"Vingruma" Dāvis: 28 gadu vecumā mans metaboliskais vecums ir 20 gadi. Nav slikti!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trīs nedēļas palidojušas zibens ātrumā. Būtu jāsāk ar statistiku, kas ir mainījies kopš pirmās dienas Vingruma klubā.

28 gadu vecumā mans metaboliskais vecums ir 20 gadi. Nav slikti, manuprāt!

  • Esmu ticis vaļā no 0.7 kg tauku, līdz ar to mans ķermeņa tauku daudzums ir 14.9%.
  • Samazinājies ķermeņa kopējais svars par 1.5 kg.
  • Muskuļu masa uz brīdi ir samazinājusies par 0.8 kg.
  • Kopējais ūdens daudzums palielinājies par 0.5%, kopā veidojot 58.7% no mana kopējā svara.

Ir ļoti forši sekot līdzi skaitļiem, tas parāda, ka ej pareizā virzienā.

Tomēr šī statistika mani sākumā izbrīnīja. Mans mērķis šajā maratonā nebija mest nost kilogramus, tomēr esmu ticis vaļā jau no 1.5 kg. Bet pēc Normunda skaidrojuma viss šķiet loģiski.

Proti, tauki sadeg, tas ir ļoti forši, un no muskuļiem tiek izdzīts ūdens, nostiprinot tos.

Tagad, turpinot aktīvi iesākto darbu, vajadzētu turpināt taukiem nedaudz sadegt, bet muskuļu masai augt. Tagad es sāku saprast, kāpēc ir nepieciešams regulārs sports, nevis ik pa laikam pa kādai fiziskai aktivitātei.

Nedēļu iesāku ar priecīgu ziņu no kāda drauga. Viņš ir dzirdējis par manu dalību vingruma maratonā un vēlas pievienoties klubam un sākt sportot. Tā kopā aizvadījām kopīgu viņa pirmo treniņu. Bija tīri forši. Virsroku ņēma dabiska sportiskā sacensība, kurš noskrējis vairāk km uz celiņa un kurš var uzspiest smagāku stieni.

Kā arī, kad grūti iet, viens otru var pastumt uz priekšu ar kādu uzmundrinošu vārdu.

Joprojām lielākās problēmas man sagādā lokanība. Lai arī esmu bijis ilggadējs tautas deju dejotājs, savus kāju pirkstgalus nekad neesmu varējis aizsniegt. Izrādās, ka tas nav labi, tāpēc Normunds mani katrā treniņā mēģina tā kārtīgi izstaipīt. Šeit gan progress liekas 0, bet tā tas noteikti nepaliks!

Nākamās nedēļas sākumā man Normunds būs sarūpējis rakstisku programmu, tad varēšu sākt nākt arī viens pats. Jaunnedēļ gribu sākt piespiest sevi celties agri un uz sporta zāli doties vēl pirms darba. Būs interesanti.

Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ biju apņēmies vairāk piedomāt pie tā, ko ēdu. Atceroties, ka mani mērķi nav zaudēt kg, bet uzlabot pašsajūtu, es sāku ar to, ka atteicos no fabrikā audzēta ēdiena, it īpaši fabrikas dzīvniekiem.

Ir pierādīts, ka mēs esam tas, ko mēs ēdam. Tāpēc, manuprāt, viens no pirmajiem soļiem uz labu veselību un neizsīkstošu enerģiju ir sākt ēst “tīru un godīgu” ēdienu.

Tieši domājot šīs domas par ēdienu un veselību, nācu uz nedēļas noslēdzošo treniņu, kur katru Vingruma kluba biedru sagaidīja svaigi gatavots enerģijas šotiņš, kas bija kā punkts uz i. Ar ēdienu ir tāpat kā ar sportu, jāpieliek darbs, izdoma, prāts un enerģija, bet rezultāts ir to vērts!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu