Braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem apmierinoši, bet uz grants ceļiem var būt šķīdonis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas-Jelgavas šoseja ziemā. Ilustratīvs attēls
Rīgas-Jelgavas šoseja ziemā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Bulis

Braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes un reģionālajiem autoceļiem šorīt ir apmierinoši visā Latvijā, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Vienlaikus gan LVC atgādina, ka uz grants autoceļiem ir iestājies šķīdonis, tādēļ tie var būt grūti izbraucami. Šī iemesla dēļ arī uz atsevišķiem grants ceļiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par desmit tonnām. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem atrodama LVC mājaslapā, kā arī pieejama, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka siltais laiks saglabāsies un ir gaidāmi nokrišņi, kā rezultātā tuvākajā laikā varētu tikt noteikti jauni masas ierobežojumi. Transporta masas ierobežojumi tiekot ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas.

Šķīdonis uz grants ceļiem iestājas pavasarī un rudenī, kā arī mainīgos laika apstākļos, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Ceļa pamatnei pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās, nepieciešamību uz grants ceļiem noteikt transporta masas ierobežojumus skaidro LVC, piebilstot, ka šāda prakse tiek īstenota arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem.

"Uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad beigsies lietavas un grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, kas ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu," norāda LVC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu