"airBaltic" pasūta "Airbus A220" lidojumu simulatoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no globāla aviācijas apmācības līdera "CAE" pasūtījusi "Airbus A220" D līmeņa lidojumu simulatoru, aģentūru LETA informēja "airBaltic".

Jauno "CAE" "7000XR" sērijas simulatoru paredzēts saņemt līdz 2019.gada beigām.

"Flotes modernizācija ar līdz pat 80 "Airbus A220-300" lidmašīnām nozīmē, ka mums kā lidsabiedrībai būs jāapmāca simtiem jau esošo un nākotnes pilotu. Modernais lidojumu simulators atradīsies netālu no mūsu galvenā biroja un nodrošinās tik ļoti nepieciešamo apmācību vienkāršību, kā arī izmaksu efektivitāti," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš piebilda, ka jaunais simulators papildinās "airBaltic Training" centra unikalitāti, jo Eiropā ir tikai divi "Airbus A220" simulatori. Šis būs jaunākais šāda veida simulators pasaulē.

""airBaltic" ir viena no progresīvāk domājošajām lidsabiedrībām Eiropā, un mēs esam priecīgi atbalstīt lidsabiedrības iespaidīgo izaugsmi ar mūsu klasē labākajiem apmācību risinājumiem," skaidroja "CAE" civilās aviācijas apmācību risinājumu prezidents Niks Leontidis.

Šis simulators atradīsies "airBaltic Training" centrā starptautiskajā lidostā "Rīga", un tas ir pirmais jaunais lidojumu simulators, ko jebkad iegādājusies kāda Latvijas lidsabiedrība. Biznesa plānu tā iegādei un izmantošanai apstiprinājusi "airBaltic" padome.

"airBaltic" ir pasūtījusi pilnībā aprīkotu simulatoru, kas piedāvā "60" Stroke Electric Motion" sistēmu, kā arī modernāko vizuālo sistēmu, ko veido četru miljonu megapikseļu LED projektoru sistēma un dubulti acu līmeņa displeji. "CAE" "7000XR" sērijas lidojumu simulators, kas aprīkots ar "CAE" "Tropos 6000XR" vizuālo sistēmu, tiks izmantots, lai apmierinātu pilotu apmācību vajadzības "airBaltic Training".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadājusi 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. "airBaltic" 2018.gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās pērn bija 75%.

"airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi 2017.gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu