"Swedbank" vadītāja atstādināta no amata (14)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas bankas “Swedbank” vadītāja Birgite Bonesena atbrīvota no amata. Šādi bankas valde rīkojusies, ņemot vērā pret banku izvirzītās apsūdzības naudas atmazgāšanā, vēsta Zviedrijas mediji.

Bonesenas vietā bankas vadītāja amatā stāsies finanšu pārvaldes vadītājs Anders Karlsons. Tiek ziņots, ka trīs lielākie bankas investori pauda neuzticību Bonesenai.

Padome arī informēja, ka nekavējoties sāk darbu pie jauna pastāvīga bankas vadītāja meklējumiem.

Līdz turpmākam paziņojumam Karlsons turpinās pildīt pienākumus arī kā finanšu pārvaldes vadītājs.

Pēdējo dienu notikumi radījuši bankai nenormālu spiedienu, tāpēc kaut kas bija jāmaina,” sacīja bankas valdes loceklis Larss Idermarks.

"Swedbank" pārstāvji Latvijā atgādināja, ka ceturtdien bankas akcionāri Stokholmā sanāca uz ikgadējo akcionāru kopsapulci. Izmaiņas "Swedbank" grupas vadībā neietekmē bankas ikdienas darbu, un "Swedbank" visos tirgos, tostarp Latvijā turpina sniegt pakalpojumus klientiem ierastajā režīmā.

Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus, kā arī ziņas par iespējamo naudas atmazgāšanu bankā devušas smagu triecienu bankas akciju vērtībai – piedzīvots kritums par aptuveni 30%, kas naudas izteiksmē ir 7,5 miljardi dolāru.

Bonesena iepriekš kategoriski noliegusi saistību ar naudas atmazgāšanas skandālu Igaunijā, kur “Danske Bank” apsūdzēta 230 miljardu dolāru atmazgāšanu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu