VIDEO: Skolēni par līderību

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Foto no video

Kas ir līderība? Vai Tu sevi uzskati par līderi? Un vai skolā ir iespējams apgūt līderības prasmes? Šos un vēl citus jautājumus ZZ Čempionāts uzdod skolēniem no dažādām Latvijas skolām, lai uzzinātu viņu viedokli par līderības tēmu, kas šogad ir ZZ Čempionāta uzmanības centrā.

Aktualizējot Latvijas jauno līderu attīstības tēmu, ZZ Čempionāts šā gada martā veica pētījumu par skolēnu līderības prasmēm un čempionāta lomu skolēnu līdera prasmju pilnveidošanā. Pētījumā par skolēnu līderības prasmēm tika aptaujāti gandrīz 500 vecāki, kuru bērni mācās 5.–12. klasē, kā arī 835 skolēni, kuri mācās 7.–12. klasē.

Pētījuma rezultāti liecina, ka kopumā 94% vecāku un 83% skolēnu vēlētos, lai skolā mācību procesā mācītu un attīstītu līderības prasmes. Savukārt 55% vecāku un 85% skolēnu norāda, ka dalība ZZ Čempionātā kopumā ir attīstījusi skolēnu līderības prasmes. Interesanti, ka skolēni sevi kā līderi visvairāk jūt tieši ārpusskolas aktivitātēs, – to atzinuši 68% aptaujāto skolēnu.

Vairāk par pētījuma rezultātiem var uzzināt šeit

ZZ Čempionāts ir lielākās sporta un prāta spēles skolēniem ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā, ko jau 13. gadu rīko un atbalsta “Tele2”. Aizvadīto sezonu laikā tajā ir iesaistījušies vairāk nekā miljons skolēnu, skolotāju, vecāku, atbalstītāju un organizētāju.

 

Par ZZ Čempionātu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu