Pirmo reizi Latvijā notiks "EdTech & STEAM Festivāls"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

“EdTech & STEAM Festivāls 2019” norisināsies 25.maijā Rīgā, Daugavas stadionā un tā mērķis ir sabiedrībai atraktīvā veidā parādīt, kā lietderīgi var izmantot tehnoloģijas mūsdienu un nākotnes izglītībā. Festivāls tiek rīkots pirmo reizi Latvijā, un tā galvenās tēmas ir Tehnoloģijas, Sports un Māksla.

Tehnoloģijas mūsdienās ir sastopamas ik uz soļa, un tās paver milzīgu potenciālu ne tikai izklaides jomā, bet arī ļauj sasniegt izglītības mērķus. Attīstoties inovācijām, rodas nepieciešamība rast veidus, kā lietderīgi tās integrēt personīgās izaugsmes un mācību procesā.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska: “Tehnoloģijas mūsdienās ir gan iespēja, gan izaicinājums reizē. Tā ir gan izglītības sistēmas, gan kultūrtelpas neatņemama sastāvdaļa. Un tikai tas, kurš pārzina STEAM pieeju prot risināt problēmas, būt radošs un kritisks savā domāšanā, kā arī atrast jaunus risinājumus, jaunus veidus kā apliecināt sevi šajā pasaulē.”

Foto: Publicitātes foto

Festivāla ietvaros norisināsies sacensības dažādās STEAM disciplīnās, kurās piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieki no 40 izglītības un interešu izglītības iestādēm no visas Latvijas. Tehnoloģiju un izglītības produktu izstādes laikā apmeklētāji varēs interaktīvā veidā iepazīt šo produktu izmantošanas iespējas izglītības mērķu sasniegšanai. Būs iespēja iesaistīties diskusijā “Kas ir STEAM?”, vērot dronu paraugdemonstrējumus Daugavas stadionā, kā arī piedalīties sportiskās aktivitātēs, stafetēs visai ģimenei! Festivāls norisināsies no 10:00 – 16:00 un ieeja ir bez maksas.

Pasākumā piedalīsies arī LR Izglītības un zinātnes ministrijas, LR Saeimas pārstāvji, startup akseleratori, gan formālās izglītības, gan interešu izglītības iestādes, investīciju fondi un korporatīvie partneri.

Foto: Publicitātes foto

Festivālu rīko Biedrība “Tehniskās izglītības un jaunrades skola” (Starptautiskā Inovāciju skola), kas ir viena no Latvijas vadošajām STEAM interešu izglītības organizācijām. Biedrība darbojas kā reģistrēta izglītības iestāde, un tās mērķis ir popularizēt tehnisko izglītību, inovācijas un veicināt tehnisko jaunradi, īpaši bērniem un jauniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu