Padari pasauli labāku. Šodien!

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ir brīži, kad gribas raudāt. Dažreiz no sāpēm. Dažreiz no bezspēcības. Dažreiz no prieka. Vai jūs zinājāt, ka sāpju, sēru, smieklu, laimes asaras mikroskopā izskatās atšķirīgi? Asaru atšķirīgo izskatu tām piešķir nevis raudātājs, bet emocijas, kuru dēļ tās rodas. No visām visbūtiskāk atšķiras tās, kas rodas, mizojot un griežot sīpolus.

Tomēr stāsts šoreiz nav par to. 2000. gadā, kad pasaule ieraudzīja filmu Pay it forward, daļa mūsu planētas iedzīvotāju vēlreiz aizdomājās, cik elementāri ir pasauli padarīt labāku (noskatieties filmu). Cik viegli ir kādam likt raudāt no laimes. Kāpēc joprojām asaras vairāk asociējas ar skumjām, nevis prieku? Atbilde uz šo jautājumu katram būs jāatrod individuāli, mēs to nesniegsim, bet aicināsim padomāt par darbiem, kas pasauli padara par labāku vietu. Par labāku vietu mums pašiem, mūsu vecākiem, mūsu bērniem, mūsu kaķiem, suņiem un citām radībām.

Iespējams, jums nav miljona, ko ziedot bērnu slimnīcām, iespējams, jūs neplānojat izgudrot bezmaksas enerģiju. Ļoti ticami, ka jūs neesat uz pretvēža zāļu atklāšanas robežas, bet tas nekas. Iespējams, ka tieši jūs varat padarīt kādam dienu, nedēļu, mēnesi vai dzīvi labāku, vienkārši uzvedoties laipni, nesavtīgi, pazemīgi, piedodoši un neikdienišķi. Iespējams, tieši jūs varat palīdzēt kādam, kas uz to necer un negaida. Iespējams, ka arī pret jums kāds izturēsies labi, vienalga, pelnīti vai nepelnīti.

Foto: Publicitātes foto

Ja jums šķiet, ka mūsdienās cilvēkiem ir pārāk maz laika un iespēju iesaistīties šādās nesavtīgās akcijās, mēs varam piespēlēt dažas idejas, kas no jums prasīs maz, bet, visticamāk, kādam liks acīs sariesties laimes asarām. Vai tas ir maz?

  1. Izsakiet komplimentu svešam cilvēkam.
  2. Atdodiet nevajadzīgās, labās drēbes labdarīgiem mērķiem.
  3. Uzrakstiet zīmītes ar uzmundrinošiem vārdiem un ielieciet dažādos žurnālos kioskā.
  4. Uzaiciniet kaimiņu seniorus uz tēju un cepumiem. Novērtējiet, vai piedāvāt viņiem nomierinošu vai uzmundrinošu tēju!
  5. Palaidiet priekšā veikala rindā māmiņu ar bērnu.
  6. Aizsūtiet veselīgus kārumus bērnunama bērniem.
  7. Aizvediet ziedus savai pirmajai skolotājai.
  8. Ielieciet 5 eiro banknoti grāmatā tuvākajā bibliotēkā. Atkārtojiet pēc iespējām.
  9. Iestādiet koku.
  10. Piesakieties pieskatīt draugu bērnus.
  11. Uzklājiet vakariņu galdu pagalmā un uzaiciniet kaimiņus.
  12. Samaksājiet kāda seniora rēķinu veikalā.
  13. Sagatavojiet piknika grozu ar tēju un maizītēm un aiznesiet nakts maiņas māsiņām slimnīcā.
  14. Aizvediet nevajadzīgo segu uz dzīvnieku patversmi.
  15. Iesakiet citiem darīt nesavtīgus darbus.

Ko tas dos? Kāda ir garantija, ka palīdzību saņems cilvēks, kas to pelnījis? Neviens nevar uz to atbildēt, bet ir skaidrs, ka jūs pašu tas padarīs par lielāku cilvēku. Vai tas ir maz?

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu