Piecus gadus pēc sankciju ieviešanas Krievija apsver iespēju atteikties no pārtikas iznīcināšanas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas Patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēka labklājības uzraudzības federālais dienests (Rospotrebnadzor) apsver iespēju izbeigt iznīcināt pārtikas produktus, kas Krievijā ievesti no Eiropas, apejot sankcijas. Pašlaik Krievijā pastāv norma, kas atļauj iznīcināt pārtikas produktus, ja tie ievesti no Eiropas Savienības.

Kā vēsta “Lenta.ru”, izmaiņas tiks iesniegtas Krievijas prezidenta administrācijas Cilvēktiesību un sabiedrības attīstības padomē.

“Uzskatām, ka nepieciešams izstrādāt jaunus normatīvos aktus, kas paredz aizliegt iznīcināt pārtikas produktus, kas ir derīgi uzturā,” teikts “Rospotrebnadzor” ziņojumā.

Viena no iespējām, kā Krievijas varasiestādes varētu izmantot “sankciju pārtiku”, ir lietot to pārpalikumus kā bioenerģētikas avotu. Tāpat Krievija vēlas atteikties no plastmasas maisiņiem ikdienas tirdzniecībā.

Aprīlī Krievijas varasiestādes aizliedza atsevišķu pārtikas kravu ievešanu no Baltkrievijas, jo uzskatīja, ka šādi Krievijā varētu nonākt produkcija no valstīm, pret kurām Krievija noteikusi sankcijas.

Krievija kopš sankciju noteikšanas 2014. gadā aktīvi iznīcinājusi visu – arī uzturam derīgo pārtiku, pret kuru noteiktas sankcijas. Šāda norma Krievijā izpelnījusies nopēlumu, jo daļai iedzīvotāju ir problemātiski iegādāties pārtikas produktus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu