Teltī kā mājās jeb kā padarīt nakšņošanu teltī ērtāku (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Tuvojoties saulgriežiem, daudzi no mums dosies līgot pie dabas krūts, kas nozīmē, ka nakti nāksies aizvadīt teltī. Daudziem nakšņošana teltī saistīsies ar īstu pārbaudījumu un zobu sakošanu, tomēr ne vienmēr gulēšanai teltī ir jābūt neērtai vai briesmīgai. Lūk, idejas, kā gulēšanu teltī apvienot ar mājīgumu. 

Paklājiņš gulēšanai

Nav noslēpums, ka ērta gulēšana teltī būs iespējama tad, ja teltī ieklāsi paklājiņu. Šim nolūkam izmanto sporta paklājiņu vai kempingošanai īpaši paredzētus paklājus.

Ērts spilvens un guļammaiss

Tāpat ērtāka gulēšana būs ar mīkstu spilvenu un guļammaisu, kas radīs tādas pašas sajūtas, kā guļot mājās paša gultā. Noteikti neaizmirsti pirms līgošanas izmazgāt guļammaisu un spilveniem nomainīt spilvendrānas. 

Foto: JYSK

Šūpuļtīkls

Jāteic, ka šūpuļtīkls ir izteikta glempinga atribūtika - proti, šāds priekšmets blakus telšu vietām piešķirs nelielajai telšu pilsētiņai glanci.  

Nelielas solārās lampas un lāpas

Neaizmirsti arī par nelielu apgaismojumu - visticamāk, nakšņošanas vietā būs piķa melna tumsa, tāpēc jau laikus sagatavo dažus gaismekļus, ar kuriem izgaismot kempingošanas vietu. Šim nolūkam izmanto lāpas un solārās lampas, kam nebūs nepieciešama rozete elektrībai, turklāt šāds apgaismojums nakšņošanu teltī padarīs romantiskāku. 

Foto: JYSK

Pārnēsājamās skandas

Tas pats attiecas uz mūziku - jestrai un dzīvīgākai atmosfērai mūzika ir neatņemama sastāvdaļa, tāpēc pirms došanās uz svētku norises vietu neaizmirsti paņemt pārnēsājamās skandas ar Bluetooth savienojumu. Pieslēdz tām savu telefonu un atskaņo īpašu Jāņu svinēšanai sagatavotu dziesmu izlasi. 

Neaizmirsti par dārza paviljonu

Jāņi Latvijā ir slaveni ar to lietainajām dienām, tāpēc jau laikus sagatavojies negaidītajam. Uzstādi dārza paviljonu, kuru vari sapakot telts somas izmēra maisā un uzstādīt kempingošanas vietā. Neaizmirsti paviljonam piešķirt svētku atmosfēru un izrotā to ar led gaismas virtenēm. 

Foto: JYSK

Ausu aizbāžņi

Bet, tiklīdz pārņem miegs, īpaši noderīga kempingošanas atribūtika būs ausu aizbāžņi. Bieži vien šādos pasākumos būs kāds, kas vēlēsies doties pie miera ātrāk, kamēr citam prāts nesīsies uz dejām un dziesmu dziedāšanu. Lai negadītos kašķi ar iekarsušajiem līgotājiem, izmanto ausu aizbāžņus. 

Saliekams galdiņš un krēsli 

Protams, līgošana un nakšņošana pie dabas krūts neiztiks bez saliekamiem krēsliem un galdiem, kur uzklāt simbolisku svētku galdu un saaicināt citus svinētājus. 

Foto: JYSK
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu