Tramps un Sji vienojušies atsākt tirdzniecības sarunas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins
ASV prezidents Donalds Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien vienojušies atsākt tirdzniecības sarunas un Vašingtona piekritusi nepiemērot jaunus tarifus Ķīnas precēm.

"Mums bija ļoti laba tikšanās ar Ķīnas prezidentu Sji," pēc sarunām G20 samitā Osakā pavēstīja Tramps. "Es pat teiktu - lieliskas. Mēs esam atpakaļ uz ceļa."

Pēc viņa teiktā, tirdzniecības sarunas turpināsies no "vietas, kur mēs mēs beidzām", kad tās izjuka šī gada sākumā.

ASV piekritušas nepiemērot jaunus tarifus Ķīnas precēm un sīkākas vienošanās detaļas apspriedīs abu valstu tirdzniecības delegācijas, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra "Siņhua".

Tramps apstiprināja, ka viņš nepalielinās tarifus Ķīnas precēm "vismaz pašlaik", taču esošie netiks atcelti.

Tramps arī paziņoja, ka Ķīna palielinās ASV lauksaimniecības preču iepirkšanas apjomus, kā arī to, ka ASV kompānijām būs atļauts tirgot savus produktus Ķīnas telekomunikāciju kompānijai "Huawei".

"Ķīna un ASV abas iegūst no sadarbības un zaudē konfrontācijā," sarunu sākumā pavēstīja Sji. "Sadarbība un dialogs ir labāks nekā strīdi un konfrontācija."

Tramps bija piedraudējis noteikt papildu muitas tarifus Ķīnas precēm 325 miljardu dolāru vērtībā, kas nozīmētu teju ikvienas ASV importētās Ķīnas preces aplikšanu ar nodevām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu