Paslēpj un izdekorē - idejas, kā izmantot dekoratīvos pītos grozus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK/Publicitātes foto

Dekoratīvie grozi ir universāls mājas aksesuārs - tam piemīt funkcionalitāte, kā arī ar tā palīdzību ir iespējams izdekorēt telpas. Lūk, idejas, kā praktiski izmantot pītos grozus. 

Paslēp sīkumus

Grozu pamatfunkcija ir sīku mantu glabāšana - iegādājies vairākus taisnstūra formas groziņus un saliec tajos tādus sīkumus kā lādētājus, vadus, kosmētiku, bērnu rotaļlietas, kancelejas preces un citus sīkumus. Pēc tam grozus saliec viens otram blakus plauktos, tādējādi veidojot teju vai pedantisku kompozīciju. 

Foto: JYSK

Organizē vannasistabas piederumus

Tas pats attiecas uz vannasistabu - ievies kārtību skapīšos un plauktos. Izmanto grozus kā mantu sadalītājus, piemēram, vienā grozā liec tikai šampūnus un kondicionierus, otrā - krēmus un losjonus, trešajā - kosmētiku, bet ceturtajā - skūšanās piederumus. Šādi uzturēsi kārtību arī ilgtermiņā un spēsi orientēties pašu iegādāto higiēnas produktu klāstā. 

Foto: JYSK

Utilizē neizmantoto vietu

Ja mājās valda minimālisms, tas reizēm var kļūt par traucējošo aspektu - mājoklis var šķist nemīlīgs un sterils. Tāpēc izmanto grozus kā tukšo vietu piepildītājus. Izliec grozus tukšajās vietās, piemēram, uz skapju augšām, augšējiem virtuves plauktiem vai grāmatu plauktiem. Lielāki grozi noderēs dekoratīvo spilvenu un pledu glabāšanai - šādus grozus vari novietot viesistabā pie dīvāna vai guļamistabā pie gultas.   

Foto: JYSK

Izmanto kā dekoratīvus puķupodus

Cilindra formas grozos ieliec lielākus puķupodus ar palmām, monsteru vai citiem eksotiskajiem augiem - tie radīs eksotisku gaisotni mājoklī. 

Foto: JYSK

Palīgs kārtības uzturēšanai

Uzturi kārtību ar grozu palīdzību - ieliec tajos virtuves piederumus, piemēram, eļļas, garšvielas, salvetes vai citus sīkumus un saliec grozus virtuves plauktos vai skapīšos. Mazāki groziņi var noderēt koka lāpstiņu vai dēlīšu glabāšanai.

Foto: JYSK

Grozi kā kumodes atvilktņu sadalītājs

Lai atvilktnēs neiezagtos haoss un no zeķu krājumiem atdalītu apakšveļu vai zeķubikses, iegādājies seklus grozus un izkārto tos viens otram blakus kumodes atvilktnē. Vienā grozā liec tikai zeķes, otrā - apakšbikses, bet trešajā - zeķubikses vai peldkostīmus.  

Foto: JYSK

Dekorē grozus pēc saviem ieskatiem

Pītajam grozam nav jābūt tādam, kādu to atradi veikalā. Ļauj vaļu fantāzijai un apzīmē to, aplīmē ar filca bumbiņām vai lentītēm. Radošajās izpausmēs iesaisti arī bērnus - pēcāk bērniem pašiem būs prieks par padarīto un tas motivēs izmantot groziņus savu rotaļlietu šķirošanai. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu