Kā cīnīties ar stresu? Latviešu influenceri aicina sekotājus atklāt savus padomus, kā uzlabot labsajūtu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/rebeka.liepina

Ikvienam nākas saskarties ar ikdienas radīto stresu, un ir labi zināms, ka tas var būtiski pasliktināt mūsu labsajūtu un pat kaitēt veselībai. Pašmāju influenceri dalās ar padomiem, kas viņiem palīdz cīnīties ar stresu un vairot labsajūtu, kā arī aicina savus sekotājus darīt to pašu.

Signe Mengote savā "Instagram" kontā stāsta, ka, viņasprāt, labsajūta katram asociējas ar kaut ko citu. Kā piemērus viņa pati min, ka vienam labsajūtu rada laiks, kas pavadīts kopā ar draugiem, bet otram pilnīgi pretēji - vientulība. Kādam patīk skriet daudzus kilometrus, citam - izstiept kājas un ļauties grāmatu lappusēm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Whatever is good for your soul, do that ☀️☀️☀️Labsajūta. Kas tas ir? Stiepjams jēdziens, manuprāt, jo katram tas asociējās ar ko citu. Vienam labsajūtu rada laiks, kas pavadīts kopā ar draugiem, otram pilnīgi pretēji - vientulība. Kādam patīk skriet entos kilometrus, citam, savukārt, izstiept kājas un ļauties grāmatu lappusēm. Turpmākās pāris nedēļas es, kopā ar @liptonteja , pievērsīšos labsajūtas jautājumam - kur, kas, kā, kāpēc? Kas mums rada labsajūtu? Kur mēs jūtamies vislabāk? Kā un cik daudz domājam paši par sevi? Kas palīdz virzīties dzīvē uz priekšu? Kāpēc šajā jautājumā iesaistīts Lipton? Nezinu, kādas ir jūsu attiecības ar tēju, bet es tēju noteikti dzeru biežāk un vairāk, nekā kafiju. Tēja mani nomierina. Ir tik forši rokās paņemt lielu, siltu tasi tējas. Tas ir dzēriens, kuru nemaz nevar izdzert ātri. Tas prasa laiku. Un tas ir laiks, kuru es veltu pati sev. Pilnīgi bez steigas. Tēja vedina uz domām par sevi un savām sajūtām. Mudina padomāt par to, ka reizi pa reizei ir jāapstājas un jāieklausās sevī. Kas mums rada prieku? Uzreiz teikšu atklāti - viens no maniem lielākajiem labsajūtas radītājiem ir ceļojumi. Ja es pāris reizes gadā varu kaut kur aiztraukties un nedomāt ne par ko citu, es esmu laimīga. Atpūtusies. Iedvesmota. Un tikai tā es varu triekties tālāk pa šo sarežģīto, bet interesanto ikdienu. Kas rada labsajūtu jums, mīļie? Kad jūtaties vislabāk? ? #liptontēja #labsajūta #wellbeing

A post shared by SIGNE ?? (@signemengote) on

Influenceru sekotāji stāsta, kas viņiem rada labsajūtu. Iemesli var būt visdažādākie. Daļai cilvēku labsajūtu palīdz veicināt vienatnē pavadīts laiks.

Dažiem tā ir mākslas baudīšana vai pašizpausme, piemēram, "Mūzika vai akvareļi.", "Laba un harmoniska mūzika.", "Sportošana, grāmatas un mūzika.", "Man labsajūtu uzlabo karsta vanna ar “french music” playlisti. Vai arī tikai laba mūzika.".

Citu labsajūtu vairo dabas skaistums - "Bezmērķīga skatīšanās mākoņos un kā tie kustas.", "Negaisi.", "Dienasgrāmatas rakstīšana un ziedi.".

Protams, arī izskustēšanās un darbošanās vairo labsajūtu, piemēram, "Skrējiens jebkurā dienas laikā.", "Kārtīga māja, arī pats kārtošanas process.".

Citi savukārt atklāj, ka tieši laiks cilvēkos rada labsajūtu. Daudziem, protams, vissvarīgākais ir ar ģimeni un tuvajiem pavadītais laiks - "Laiks, ko pavadu ar mīļajiem.", Mīļotais cilvēks blakus.❤", "Pastaigas ar mazo, laiks ar vīru, rīta joga","Cilvēku pozitīvā enerģija un nebaidīšanās no jauniem piedzīvojumiem, arī atklāšanās. ❤", "Saldumi, apskāvieni un pastaigas. ❤"

Citiem labsajūta rodas gan vienatnē, gan kompānijā. "Ceļojumu plānošana. Sapucēšanās. Pastaigas. Mūzika. Es pati ar pozitīvu skatījumu. ?".

Labsajūtu, kā redzams, rada visdažādākās lietas - cik cilvēku, tik viedokļu. Kā Signe Mengote raksta savā "Instagram" postā, jādara tas, kas nāk par labu tavai dvēselei.

Uzlabot labsajūtu nav grūti, nepieciešams tikai atrast to, kas katram der vislabāk. Lai to paveiktu, atliek vienīgi ieklausīties sevī.

Raksts tapis sadarbībā ar "Lipton".

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu