Vācija pārtrauc pieņemt krievu naftu no cauruļvada „Družba” (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikipedia.org

Naftas pārstrādes rūpnīca Švetē, Brandenburgas federālajā zemē pārtraukusi pieņemt jēlnaftu no Krievijas, jo naftā atkal konstatēta paaugstināta organisko hlorīdu koncentrācija. To laikrakstam „Handelsblatt” piektdien apliecinājis kompānijas „Shell” pārstāvis. Naftas vads starp Krieviju un Vāciju vairākas nedēļas atradās dīkstāvē arī šā gada aprīlī.

Laikraksts „Handelsblatt” vēsta, ka naftas piegāde no Krievijas uz Austrumācijas naftas pārstrādes rūpnīcu Švetē normālā režīmā atsākta tikai pirms divām nedēļām. Tāpat kā aprīlī arī šoreiz naftā ir nedaudz paaugstināts organisko hlorīdu īpatsvars. Šādi piesārņota nafta var sabojāt rūpnīcas iekārtas, bet, ilgstoši atrodoties saskarē ar metālu, tā izraisa pastiprinātu rūsēšanu. Kompānijas „Shell” pārstāvji gan uzsver, ka rūpnīcas darbs nav ietekmēts un arī naftas piegādes tai ir nodrošinātas.

Jēlnaftas piegāde rūpnīcai notiek caur Rostokas ostu. RSK rūpnīcā Švetē ik gadu tiek pārstrādāti apmēram 12 miljoni tonnu naftas, no kuras tiek iegūta dīzeļdegviela, benzīns, petroleja, sašķidrinātā gāze un bitums. RSK akcionāri ir „Rosneft Deutschland”, „Shell Deutschland” un AET.  

Bez Švetes pa cauruļvadu „Družba” nafta tiek piegādāta arī rūpnīcai Leinā, Saksijas-Anhaltes federālajā zemē.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu