Iedarbināta pirmā "Tele2" 5G mobilo sakaru bāzes stacija (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mobilo sakaru operators "Tele2" Rīgā iedarbinājis pirmo 5G mobilo sakaru bāzes staciju, kas klientiem 5G sakarus sākotnēji nodrošinās Mūkusalas biznesa centra teritorijā, aģentūru LETA informēja "Tele2" sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Fīrmanis.

Viņš sacīja, ka "Tele2" klienti, kuriem būs 5G tehnoloģiju atbalstošas ierīces, 5G mobilā interneta sniegtās priekšrocības varēs sākt izmantot tuvākajās dienās. Uzņēmums paredz, ka sākotnēji mobilā interneta ātrums Mūkusalas biznesa centra kvartālā būs no viena gigabaita sekundē.

Fīrmanis norādīja, ka uzstādītā 5G radio bāzes stacija ir pilnībā integrēta ar "Tele2" pamattīklu, bez kā nav iespējama reāla 5G funkcionēšana. Ja viss noritēs kā plānots, līdz gada beigām "Tele2" varētu iedarbināt vēl dažas 5G bāzes stacijas Latvijā.

Tikmēr mobilo sakaru operators LMT TVNET pavēstīja, ka šo piektdien, 19. jūlijā notiks svinīga 5G tīkla atklāšana, kas, sākot ar pirmdienu jau darbojas Liepājā. 5G tehnoloģijas tiek testētas un ieviestas pakāpeniski jau ilgāku laiku. Tā pagājušajā gada septembrī Baltijas jūras reģiona 5G Techritory foruma laikā Rīgā LMT pirmo reizi Latvijā demonstrēja testa 5G tīklu, kur datu pārraides ātrums sasniedza līdz par 1,4 Gbps un reakcijas laiks bija tikai – 4 ms.

Jāpiebilst, ka Latvijā pirmo 5G tīklu LMT atklās kopā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu. Tādējādi Latvija būs viena no pirmajām valstīm Eiropā un pasaulē, kurā ieviests 5G tīkls. Rītdien pirmo reizi tiks prezentēts arī 5G rūteris, ko ražos Latvijā un ko Latvijas veiksmīgākais un pasaulē atzītais tehnoloģiju uzņēmums “MikroTik” attīsta sadarbībā ar LMT. 

LETA jau ziņoja, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 131,432 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un bija 30,904 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu