Atpakaļ uz skolu: kā iekārtot mācībām piemērotu darbavietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Vēja spārniem tuvojas skolēnu "ilgi gaidītais" 1. septembris. Tas nozīmē, ka vecākiem ir pienācis laiks parūpēties par visu skolai nepieciešamo, tostarp piemērotas mācību vietas iekārtošanu. Ieskaties, kā iekārtot istabu, kas mudinās jauno censoni nodoties mācībām ar pilnu atdevi.  

Tiesa, daudziem mājasdarbu pildīšana neraisa sajūsmas spiedzienus, taču vide pavisam noteikti spēj ietekmēt skolēnu un studentu darbaspējas. 

Parūpējies par ērtu galdu 

Galds ir īpaši svarīgs - te norisinās mājasdarbu pildīšana, zīmēšana, dažkārt arī našķošanās un jaunākajiem bērniem - arī spēlēšanās. Lūko pēc galda ar plašu virsmu, kas ļaus skolēnam izpausties, izlikt vairākas grāmatas un burtnīcas vienlaikus. Tāpat galda izvēlē pievērs uzmanību mantu papildu novietnēm - plauktiem un atvilktnēm, kuros skolēns varēs glabāt grāmatas un kancelejas preces. Ņem vērā - ja ģimenē aug divi vai vairāk skolēni - katru nāksies apgādāt ar savu mācību galdu. Nepieļauj situāciju, ka bērniem ir jādala galds vai jāizmanto tas uz maiņām, - tas samazina produktivitāti un darbi tiek paveikti pavirši. 

Foto: JYSK

Neaizmirsti par ērtu krēslu

Neērts un ciets krēsls var būt iemesls dažādām veselības problēmām - ilga sēdēšana var veicināt nepareizas stājas veidošanos, tāpēc parūpējies, lai skolēnam būtu regulējams biroja krēsls. Turklāt - nosēdēt neērtā krēslā ir grūtāk, kas arī samazina produktivitāti un centību. 

Foto: JYSK

Papildu novietne grāmatām un rotaļlietām

Skolas laiks daudziem asociēsies ar grāmatu kaudzēm, darba lapām, burtnīcām un kladēm. Lai skolēns spētu orientēties savu skolas piederumu klāstā, tos izkārto viegli pārredzamā grāmatu plauktā. Plauktā izvieto vairākas dokumentu kastes, kurās glabāt kontroldarbus, pītos grozus pildspalvām un zīmuļiem, kā arī atvēli vietu grāmatām. Tāpat sašķiro burtnīcas un klades divās pītās kastēs - vienā liec iesāktās burtnīcas un klades, bet otrā - tukšās un neizmantotās. Šādi skolēns spēs atrast vajadzīgo un ātrāk varēs ķerties pie darbiem. 

Foto: JYSK

Izmanto tāfeles atgādinājumiem

Lielisks palīgs skolas darbu organizēšanā ir tāfeles - gan ar krītu aprakstāmās, gan korķa tāfeles. Uz tāfeles vari atstāt atgādinājumus skolēnam, piemēram, par pulciņu grafiku, stundu sarakstu, mantām, kas jāpaņem uz skolu, un citām svarīgām detaļām. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu