Valdības ziņojums: bezvienošanās Brexit Lielbritānijā izraisīs pārtikas, degvielas un medikamentu deficītu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brexit demonstrācijas Londonā
Brexit demonstrācijas Londonā Foto: SCANPIX

Ja Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES)  bez vienošanās, valstī gaidāms pārtikas, degvielas un medikamentu deficīts, teikts Lielbritānijas valdības ziņojumā, kas nonācis laikraksta "The Sunday Times" rīcībā.

Ziņojumā arī sacīts, ka bezvienošanās Brexit gadījumā tiks atjaunota robežkontrole starp Apvienotajā Karalistē ietilpstošo Ziemeļīriju un Īrijas Republiku, kā arī mēnešiem ilgi būs lieli sastrēgumi ostās, jo muitnieki nespēs pietiekami ātri pārbaudīt visus autofurgonus, kas ar prāmjiem tiek vesti starp Lielbritāniju un Franciju.

"The Sunday Times" norāda, ka šis valdības kancelejas sagatavotais ziņojums apskata iespējamākās sekas, nevis sliktākos iespējamos scenārijus.

Premjerministra Borisa Džonsona birojs atteicies paust viedokli par "The Sunday Times" rakstīto, norādot, ka nekomentēs nopludinātus dokumentus.

Džonsons ar Brexit saistītus jautājumis trešdien Berlīnē apspriedīs ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, bet ceturtdien Parīzē - ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Jau ziņots, ka Džonsons ir solījis, ka Lielbritānija izstāsies no ES 31.oktobrī ar vai bez vienošanās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu