Rail Baltica ievijas "Maskačkā" - kā jaunā dzelzceļa līnija ietekmēs seno Rīgas rajonu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Maskavas forštate, tautā saukta arī par Maskačku, jau kopš 19. gadsimta nav šķirama no dzelzceļa. Drīz rajonā ienāks jauna dzelzceļa līnija - Rail Baltica, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv

Maskavas forštati no vienas puses ierobežo dzelzceļš. Tieši pa šo robežlīniju, līdztekus jau esošajiem sliežu ceļiem, tiks būvēta "Rail Baltica". Jaunā dzelzceļa līnija rajonā ienāks no Ķengaraga puses.

Rēznas ielā tiks izveidota jauns dzelzceļa šķērsojums gājējiem un velosipēdistiem; jāpiezīmē, ka arī Rīgas domei ir savi attīstības plāni, un Rēznas ielā paredzēta pārbrauktuves izveide. 

"Rail Baltica" parūpēsies par pāreju gājējiem un velosipēdistiem un paredzēs tādus tehniskos risinājumus, lai neatņemtu pilsētai attīstības iespējas.

Ideāls variants, pie kāda pašlaik norit darbs, ir apvienot divus projektus [Rail Baltica un pārbrauktuves izveidi] vienā kopējā," runājot par "Rail Baltica" attīstību Maskavas forštatē, norāda projektu īstenojošā Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" reģionālais vadītājs Ģirts Bramans.

Video: sižets krievu valodā par "Rail Baltica" ietekmi uz Maskavas forštati

Sabiedriskā organizācija “Latgales priekšpilsētas attīstībai” šādu risinājumu atbalsta.

“Ikviena jauna pārbrauktuve automašīnām – tas, protams, ir ļoti labi, jo tas palielina ērtības cilvēkiem. Agrāk Rēznas ielā bija pārbrauktuve, tur varēja braukt ar mašīnām, pēc tam to slēdza,”

saka asociācijas “Latgales priekšpilsētas attīstībai” valdes priekšsēdētāja Baiba Giptere.

No Maskavas forštates jaunā dzelzceļa līnija ienāks Rīgas centrā

FOTO: ARĪ RĪGA: Maskačka

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu