Landsberģis aicina "Amazon" izņemt no tirdzniecības preces ar padomju simboliku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pirmais atjaunotās neatkarīgās Lietuvas valsts vadītājs Vītauts Landsberģis ceturtdien, Molotova-Ribentropa pakta 80.gadadienas priekšvakarā, vērsies pie ASV interneta tirdzniecības lieluzņēmuma "Amazon", aicinot to izņemt no tirdzniecības preces ar padomju laika simboliku.

Atklātā vēstulē sociālajā tīklā "Facebook" viņš uzrunājis "Amazon" dibinātāju un vadītāju Džefu Bezosu.

"Jūsu veidotajā uzņēmumā "Amazon" tiek izplatītas preces ar simboliem, kas reprezentē komunistisko tirāniju - PSRS, kura pastrādājusi kara noziegumus un genocīdu kopā ar Hitlera režīmu. Konkrēti - uz dīvānspilveniem un bērnu krekliņiem attēlots sirpis un āmurs," norādījis Landsberģis.

"Pieļauju, ka jūs personiski varējāt par to nezināt, tādēļ lūdzu pievērst uzmanību manam aicinājumam un attiecīgi rīkoties," viņš mudinājis.

"23.augusts, kas zināms kā asiņainā Otrā pasaules kara sākums saistībā ar 1939.gadā, pirms 80 gadiem, parakstīto noziedzīgo Staļina un Hitlera paktu, būtu īstais laiks apturēt šādu netiešu "izglītošanu". Laikā, kad uz mūsu planētas izplatās nežēlība, neviens nedrīkstētu palikt vienaldzīgs pat pret šādiem "smieklīgiem" simboliem," teikts vēstulē.

1939.gada 23.augustā nacistiskā Vācija un Padomju Savienība parakstīja Molotova-Ribentropa paktu, sadalot ietekmes sfēras Austrumeiropā un paverot ceļu Baltijas valstu okupācijai.

Baltijas valstu politiķi jau ne vienreiz vien aicinājuši starptautisko sabiedrību netirgot preces ar padomju simboliem, jo tas aizskar cilvēkus, kas cietuši no padomju terora.

Lēsts, ka padomju okupācijas gados ieslodzījumu nometnēs vai izsūtījumu pieredzēja vairāk nekā ceturtdaļmiljona Lietuvas iedzīvotāju, bet bruņotās pretošanās laikā dzīvību zaudēja pāri par 20 000 partizānu un viņu atbalstītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu