Dombrovskis: Latvija arī nākamā gada budžetā izpildīs ES fiskālās disciplīnas uzstādījumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis Foto: EPA/Scanpix

Latvija arī nākamā gada budžetā izpildīs Eiropas Savienības (ES) fiskālās disciplīnas uzstādījumus, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV), kurš jaunajā EK sastāvā izraudzīts par izpildviceprezidentu finanšu pakalpojumu un ekonomikas jomā.

"Kopumā arī nākamā gada budžetā ES fiskālās disciplīnas uzstādījumi tiks izpildīti," sacīja Dombrovskis, vienlaikus atzīmējot, ka oficiāli EK viedokli par Latvijas budžetu varēs sniegt pēc tam, kad budžeta projekts tiks iesniegts EK. Latvijai budžeta projekts ir jāiesniedz EK līdz 15.oktobrim.

Tajā pašā laikā Dombrovskis arī atzina, ka Latvijā budžeta deficīts ir lielāks nekā pārējām divām Baltijas valstīm, un zināmā mērā tas ir saistīts ar Latvijā īstenoto nodokļu reformu. "Nodokļu reformai bija negatīvā ietekme uz budžetu apmēram 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta, kas tālāk samazina manevru iespējas," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrijai līdz šā gada 11.oktobrim ir jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā vispārējās valdības budžeta plāna projekts, kā arī likumprojekts par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022.gadam un likumprojekts par valsts budžetu 2020.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu